Foto: Getty Images
Serie A

Elkjærs eks-klub lider: Undersøges for skattesnyd

Preben Elkjærs gamle klub Verona har onsdag haft besøg af finanspolitiet.

Tilbage i 1985 var Verona på toppen, hvor de godt hjulpet af den danske landsholdslegende Preben Elkjær på utrolig vis vandt det italienske mesterskab. Nu er klubben et helt andet sted.

Ifølge den store italienske sportsavis La Gazzetta dello Sport, så fik klubben onsdag morgen besøg af landets finanspoliti, Guardia di Finanza, som beslaglagde dokumenter fra klubbens hovedkontor.

Det skyldes, at klubben er blevet indblandet i en sag om skattesvindel.

Helt præcist drejer det sig om Verona-præsident Maurizio Setti samt 25 andre personer, der er under efterforskning for formodet skatteundragelse. Det sker efter anklagemyndigheden i Reggio Emilias efterforskning har ført til ransagninger i det nordlige og centrale Italien.

Verona bliver i sagen mistænkt for at have registreret sponsor-aftaler gennem falske fakturaer, som betød, at de unddrog skat for omkring 75 millioner kroner.

Det hele kommer oveni, at klubben er i samtaler med en amerikanske fond om et salg, og der skulle være blevet modtaget et bud på næsten 900 millioner kroner for aktiemajoriteten i traditionsklubben.

I øjeblikket er klubben under nedrykningsstregen i Serie A med ét point op til den rigtige side.

Førnævnte Elkjær er tidligere blevet udnævnt som æresborger i Verona. Læs mere om det her.