• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Lasse Sylvest Mikkelsen

Fra FCK-flop til Serie A: Det kom som en bombe

Foto: Getty Images

Den tidligere FCK- og Hobro-angriber Julian Kristoffersen er netop rykket op i Serie A med den italienske klub Salernitana.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Den norske angriber Julian Kristoffersen har haft en noget broget vej til en af de bedste ligaer i verden, som han nu skal prøve sig af i.

Han drog til FC København som bare 16-årig, men slog aldrig rigtig igennem. Siden tog han til Hobro, hvor det i alt blev til 48 Superliga-kampe og seks mål til følge over to en halv sæsoner.

I en alder af bare 22 år tog han i marts 2020 turen til Sydkorea, hvor Jeonnam Dragons stod klar med en kontrakt til den knap to meter høje nordmand. Ikke just det optimale karrierevalg, hvis man drømmer om en karriere i den bedste italienske række Serie A.

Men det er ikke desto mindre lige nøjagtig, hvor han er havnet nu. Det er han, efter han i februar skiftede til Salernitana, der på det tidspunkt lå i den næstbedste italienske række Serie B.

Der skal de ikke spille længere, efter de i sidste spillerunde slog Pescara 3-0 og sikrede sig oprykning til Serie A.

- Det var fedt. Noget jeg aldrig har oplevet før, og jeg tror stadig, de fester her i byen. Det er et mindre for livet, de er helt crazy her, fortæller Julian Kristoffersen til det norske medie Dagbladet.

Julian Kristoffersen kom ikke selv i spil i den sidste spillerunde, og han er det seneste halvår noteret for seks kampe fordelt på 64 minutter. Det fortæller også, at han ikke er den første mand på holdkortet, og den norske Serie A-ekspert, Even Braastad, var også meget overrasket, da han hørte om Kristoffersens skifte til Salernitana.

- Det kom jo som en bombe her i vinter. Han har jo ikke taget valget i blinde, han har vurderet, at det er en klub, hvor potentialet er meget stort, fortæller Braastad til Dagbladet.

Den 24-årige angriber fortæller selv, at han ikke var i tvivl om, at han skulle sige ja, da muligheden bød sig.

- Når de ville have mig, og jeg så, hvor meget fodbold betyder for byen, var der ingen tvivl. Det har altid været en drøm at spille i Italien, helt siden jeg var lille. Så der var ikke så meget at tænke over, da de kom på banen.

Salernitana har ikke været i Serie A siden det forrige årtusinde, da de var oppe og vende i 1998/99 sæsonen.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020