• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Kenneth Jensen

Krise i SønderjyskEs søsterklub: Straffes af FIFA

Foto: MSD Capital

Italienske Spezia har forbrudt sig mod transferreglerne og kan ikke registrere nye spillere i fire transfervinduer i streg.

Af Kenneth Jensen

Danske SønderjyskE er ejet af familien Platek, og det samme er italienske Spezia. Nu er SønderjyskE's søsterklub så kommet i store problemer.

FIFA har netop offentliggjort, at man har straffet klubben for brud på reglerne om transfer og registrering af unge spillere, og den straf er hård.

Således melder FIFA ud, at Spezia i de kommende fire registreringsperioder ikke kan registrere nye spillere. Med andre ord betyder det, at Spezia fra januar 2022 og frem til og med sommervinduet 2023 ikke kan tilføje nye spillere til truppen.

De kan godt købe nye spillere, men de nye spillere kan ikke registreres til kamp, hvorfor det ikke giver meget mening at købe nye.

Og hvad får det så af betydning for SønderjyskE?

Umiddelbart er det ikke en god ting på den lange bane. Da straffen først gælder fra januar, er det dog fortsat muligt, at spillere som Julius Beck og Emil Holm i dette transfervindue kan rykke til Spezia og registreres til kamp, som rygterne siger, de gør.

Det kan også ende med, at Spezia køber en masse spillere nu for at registrere så meget som muligt denne sommer, og så drypper der måske noget af til SønderjyskE senere. For vejen fra Spezia til SønderjyskE er stadig åben til trods for straffen.

Robert Platek oplyser i en pressemeddelelse, at man er overrasket over straffen, og at man har i sinde at appellere den.

Tidligere har klubber haft held til at forkorte FIFA-straffe ved at indbringe det for sportsdomstolen CAS.

Spezia overlevede i Serie A og er ved at forberede sig på en ny sæson i den bedste italienske række.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020