Video : Tipsbladet
Serie A

Nissen vild med De Rossi: Får dem til at skinne

Daniele De Rossi kommer med en hel del til Roma.

Den danske landsholdsspiller Rasmus Nissen Kristensen er i denne sæson udlejet til den italienske traditionsklub AS Roma, og her har han medvirket i langt størstedelen af hovedstadsholdets kampe.

Efter de har skiftet Jose Mourinho ud med Daniele De Rossi på trænerbænken er det stadig blevet ved med spilletid, efter mandagens sejr på 3-2 over Torino havde danskeren en klar beskrivelse af, hvad den italienske VM-helt er kommet med på trænerfronten. Det skete i et interview med Sky Sport Italia.

- Han bringer personlighed, nye idéer, sin energi og sin viden om Roma, siger Kristensen, ligesom han peger på, at han er glad for at de er gået over til 3-5-2-systemet, som er et system, som de kender.

- Det giver også visse individer mulighed for at skinne, og det blev også set i aften med Paulo Dybala, lyder det fra Roma-backen.

Selv er han som lejet spiller en af de spillere, som ikke er med i Romas Europa League-trup, men han er bevidst om, at målet er at nå hele vejen i turneringen og på den måde kvalificere sig til Champions League.

De Rossi har stået i spidsen for Roma i otte kampe. Og i de seks, som han har haft i Serie A, har han vundet fem og tabt én. Det var mod det suveræne tophold fra Inter. I Europa League er de videre til ottendedelsfinalerne efter at have slået Feyenoord ud. Nu venter Brighton.

I Serie A er klubben lige nu på sjettepladsen, som giver adgang til Conference League, og der er to point op til nærmeste Europa League-position og fire op til den nærmeste Champions League-plads i den bedste italienske række.

Rasmus Nissen Kristensen har spillet med i 24 ud af 26 Serie A-kampe i denne sæson. Hans lejemål i Roma slutter efter denne sæson, hvorefter han skal tilbage til Leeds, der i øjeblikket ligger til at komme tilbage til Premier League. Det er medmindre romerne beslutter sig for at gå efter danskeren.