Skandinavien

Dansker kom på tavlen, da Malmö og Elfsborg delte i svensk topkamp

Landsholdsudtagede Anders Christiansen scorede tidligt i topkampen mellem Malmö FF og Elfsborg i den bedste svenske række. Kampen endte 1-1, og i alt fem danskere var i aktion.

Malmö FF har set solide ud under Jon Dahl Thomasson i den svenske Allsvenskan i denne sæson, og søndag fortsatte stimen uden nederlag så for ligaens førerhold, da Elfsborg kom på besøg.

Elfsborg har været stærkt kørende i denne sæson og befinder sig da også på tredjepladsen i den bedste svenske række, men gæsterne kom katastrofalt fra start i søndagens topkamp.

Malmö gik højt fra kampens start og stressede Elfsborg i så høj grad, at gæsterne i opspillet helt nede ved eget målfelt smed bolden lige ud i fødderne på den for nyligt landsholdsudtagede Anders Christiansen.

Danskeren straffede fejlen resolut, og så stod der allerede 1-0 til Jon Dahls tropper.

Foruden Christiansen startede også Jonas Knudsen og Søren Rieks for Malmö FF, mens danske Frederik Holst spillede hele kampen for Elfsborg. Jeppe Okkels kom desuden på banen for gæsterne i løbet af anden halvleg, mens hjemmeholdets Lasse Nielsen måtte se hele kampen fra bænken.

I dommerens overtid lige inden pausen blev føringen dog udlignet.

Den tidligere Horsens-spiller Sivert Heltne Nilsen slog en lang bold ned i bagrummet bag Malmö-forsvarerne, hvor svenske Rasmus Alm flot tog bolden med og sparkede den i nettet.

Kampen fortsatte jævnbyrdigt i anden halvleg med flere gode muligheder til begge mandskaber, men flere mål kom der ikke. Kampen endte derfor 1-1, hvilket betyder, at Malmö fastholder et forspring på seks point ned til Hacken på andenpladsen. Elfsborg er desuden stadig at finde på tredjepladsen.

Flere mål var der andetsteds i opgøret mellem Hammarby og Kalmar, der endte 3-3, og hvor tre danskere også kom i aktion for Hammerby. Både David Ousted og Mads Fenger spillede således hele opgøret for hjemmeholdet, mens også Jeppe Andersen kom på banen fra bænken i anden halvleg.

Mads Fenger noterede sig desuden for en assists i det målrige opgør.