Abou Ali er brandvarm: Det er vildt surrealistisk
Foto: IK Sirius
Skandinavien

Abou Ali er brandvarm: Det er vildt surrealistisk

Wessam Abou Ali har fået en vidunderlig start på sit første udlandsophold, og man undervurderer ikke, hvis man siger, at fansene i IK Sirius elsker ham.

- Jeg fik en sang efter et kvarter i min første kamp, hvor jeg scorer. Jeg er den eneste spiller i hele klubben, der har en sang, så det er lidt vildt og surrealistisk at tænke på. Når det så går godt på banen, så hører jeg den sang ofte lige pt.

Ja, livet er en smule surrealistisk i øjeblikket for Wessam Abou Ali. I sommer tog han den store fodboldmæssige beslutning at rykke til svenske IK Sirius på sit første udlandsophold, og det har vist sig at være den helt rigtige beslutning. 

Svenske medier skriver stolpe ud og stolpe ind om Wessam Abou Ali, for han har fået en vaskeægte drømmestart i Allsvenskan-klubben, som allerede har taget ham til sig og måske endda mere til. For som han selv siger, har han som den eneste spiller fået en sang af fansene, og det skyldes unægteligt de mange mål, han har scoret, men også hans indstilling på banen.

Syv scoringer i blot 11 starter står han noteret for indtil videre, hvilket er ret uhørt for en klub af Sirius' størrelse. Angriberen selv stortrives i det svenske, og sangen? Den er han fan af.

- Det er jo fedt, især i sidste kamp hvor de begyndte at synge den midt under kampen. Der får man lige nogle procenter ekstra. Det er fedt at mærke.

- Jeg bliver bekræftet i, at jeg gør noget rigtigt. Det kan godt være, at man kan spille fodbold og score nogle mål, men at man også kan entertaine fansene og trække dem med ind på banen. Fodbold handler om fans i sidste ende, siger han til Tipsbladet.

Gamer med AGF-spiller
Gennem de godt 16 minutter, som interviewet varer, er respekten for klubbens og dens fans et gennemgående tema. Wessam Abou Alis vej til svensk storhed har ikke stået skrevet i stjernerne efter nogle hårde år. Men den sidste tid i Vendsyssel var opmuntrende, og de takter har han fortsat nu.

- Jeg har vidst i et år nu, at det nok skulle komme. Jeg har bare lige skullet bruge platformen. Det er ikke for at lyde høj på et eller andet, men jeg har altid troet på mine egne evner. Jeg har lige skullet finjustere det mentale og få styr på mig selv og livet udenfor banen, og jeg er virkelig faldet til ro. 

Den ro indebærer blandt andet at tage ud og spise på café eller ud og shoppe, men sandelig også foran skærmen, hvor han gamer med sine kammerater online. Det er blandt andet med Tobias Anker, der spiller i AGF, og nogle af hans tidligere holdkammerater fra Vendsyssel-tiden. Derudover er han faldet godt til rent socialt i truppen, hvor han allerede har fået en ret stor rolle. 

Forbindelsen er stærk mellem Wessam Abou Ali og Sirius' fans. Foto: IK Sirius

I dag kan han sende en ekstra tak til sin tidligere Vendsyssel-træner Henrik Pedersen, som hjalp ham, da det så mørkest ud. Det er godt og vel to år siden, at Wessam Abou Ali kollapsede på en fodboldbane, og efterfølgende var der lange udsigter til, at han i dag skulle blive en af de varmeste angribere i skandinavisk topfodbold.

- Jeg sætter pris på hver eneste dag, jeg møder ind til træning skadesfri. Det har jeg fået gjort allerede fra Vendsyssel, hvor jeg fik nogle gode værktøjer og metoder af især min gamle træner Henrik (Pedersen, red.), som er en rigtig stor grund til min succes lige nu.

Har fravalgt landsholdet
Wessam Abou Ali kan stille op for både Danmarks og Palæstinas landshold, men han står ikke noteret for nogle landskampe. Selv om han scorer mange mål i Sverige, er der langt op til Kasper Hjulmands A-landshold, men hvad så med det palæstinensiske? 

Det er slet, slet ikke et tema, og det er Abou Alis egen beslutning.

- Det er noget, jeg har valgt ikke at tage imod endnu. Jeg har været igennem lidt for meget til at skulle fokusere på så mange ting på én gang. Det gik godt sidste år og så begyndte det at blive aktuelt, at de gerne ville have, at jeg skulle spille for dem. Men jeg fokuserede på at få et godt skifte i sommer og få en god start. Så må vi tage det til den tid, påpeger angriberen. 

I mellemtiden kan han fokusere på det, han gør bedst i øjeblikket - nemlig at høvle mål ind. Så skal Sirius' fans nok blive ved med at synge om ham.