Foto: Imago
Skandinavien

Larsson om nyt guld-kiks: Det var tomt og brutalt

Johan Larsson har nu prøvet at smide et mesterskab to gange i sent i sæsonen.

Den svenske højreback Johan Larsson har i løbet af sin karriere haft flere opture, som blandt andet tæller en pokaltriumf med Brøndby i 2018 og et svensk mesterskab med Elfsborg i 2012.

Det har dog også budt på nedture med selvsamme klubber. Tilbage i 2018 måtte han også se et dansk mesterskab smuldre mellem fingrene på ham efter en sen udligning mod AC Horsens - og i den seneste sæson blev det hele smidt på gulvet i Sverige i de sidste runder. Det er nu noget, som han taler om med svenske Fotbollskanalen.

Sagen var den, at Elfsborg med to runder igen kunne sikre sig mesterskabet med en sejr. I stedet spillede de uafgjort mod Degerfors, som åbnede op for en duel direkte om guldet med Malmö, hvor bare uafgjort var nok for Elfsborg. Men her tabte man med 0-1, og Malmö blev mestre på en målscore, der var to mål bedre.

- Det var tomt. Det var brutalt. Jeg ved ikke, om man egentlig kommer over sådan noget. Jeg vil aldrig ende i den situation igen. Jeg vil ikke være i den tabende bus igen, siger han og fortsætter om, hvad der gik igennem hovedet på ham på det tidspunkt:

- Det var bare tomt. Det var ingenting fornuftigt. Det var svært at fordøje.  Jeg var skuffet i lang tid. Vi havde to ugers ferie efter kampen, og i hele den periode var... Jeg skal ikke sige sort som natten, for der er dem, der har det ti gange værre, men rent professionelt set var det hårdt, lyder det fra Larsson.

Han fortæller endvidere, at han i de seneste uger har været sammen med sin kone og børn og gjort alt for ikke at tænke på fodbold og undgik steder, hvor han kunne blive mindet om, hvad der skete.

Når det kommer til oplevelsen med Brøndby, som kan ses i videoen øverst i artiklen, hvor man smed en 2-0-føring i næstsidste runde mod Horsens, så lyder det sådan fra Larsson:

- Det var svært at håndtere. Man ved ikke rigtig, hvordan man skal tackle det, men det gør man. Man har ikke noget valg. Vi er privilegerede og har det godt. Det er bare op på den forbandede hest igen og køre, fortæller Larsson.

Brøndby-legenden skal desuden søndag møde FCK i en testkamp.