Video : Tipsbladet
Skandinavien

Slår danskerklub: Erling Braut Haaland vinder ny pris

Erling Braut Haaland fortsætter med at hive priser ind.

Erling Braut Haaland har været en af de største oplevelser i fodboldverdenen i 2020, hvor han har brilleret i Borussia Dortmund, og han høster også priser for sit flotte år.

I Norge er han netop blevet kåret til årets idrætsnavn af de norske sportsjournalister. Det skriver norske Eurosport. Han vandt prisen med 110 point foran skiskytten Marte Olsbu Røiseland og golfspilleren Viktor Hovland, der fik henholdsvis 72 og 58 point.

Læs også:Brandvarm Luis Suarez tangerer målrekord i Atletico Madrid

Bodø/Glimt blev nummer fire, efter at de vandt det norske mesterskab i fodbold suverænt med danske Kasper Junker og Philip Zinckernagel som to af de helt store profiler.

Med sejren bliver 20-årige Haaland den første mandlige fodboldspiller til at vinde prisen siden 1981, hvor legenden Tom Lund vandt prisen. I 2016 vandt den kvindelige fodboldspiller Ada Hegerberg imidlertid prisen, mens det norske herrelandshold vandt prisen i 1993.

Læs også:- Der er grund til at rose Superligaen

Erling Braut Haaland blev nummer to i afstemningen sidste år, hvor løberen Karsten Warholm vandt prisen.

Prisen som årets norske sportsnavn er langt fra målmaskinens første pris i år. Han har også vundet Golden Boy-prisen fra Tuttosport og “Kniksenprisen” som årets norske fodboldspiller, mens både VG og Aftenposten har kåret ham som Norges største idrætsstjerne.

I 2020 scorede 33 mål på 32 kampe for Borussia Dortmund samt seks mål på fem kampe for det norske landshold.

Læs også:Medie: Eftertragtet dansker præsenteres i Watford fredag