• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Lasse Sylvest Mikkelsen

Tidligere PL-spiller fortsætter karrieren i Island

Foto: Getty Images

Den islandske klub Fram har erhvervet sig en meget erfaren midtbanespiller, der har spillet et hav af kampe i den engelske Premier League.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Danny Guthrie er tirsdag blevet præsenteret som ny spiller i den islandske andendivisionsklub Fram.

Det er spektakulært, da den 34-årige midtbanespiller har over 100 kampe i den engelske Premier League på cv'et, mens han også er noteret for omkring 150 kampe i den næstbedste engelske række, The Championship.

Han startede sin professionelle karriere i Liverpool, men er formentlig mest kendt for sin tid i Newcastle og Reading.

- Vi forventer han kommer til Island i denne uge, hvorefter han skal være i karantæne, før han kan træne med Fram, siger klubbens træner, Jón Sveinsson, til klubbens hjemmeside.

Men hvordan havner en tidligere Premier League-spiller i Islandsk fodbold, tænker du måske?

- Denne mulighed kom helt uventet til os, og vi syntes, det var en meget spændende mulighed. Det er svært at gå glip af, og vi håber, at han med sin erfaring og karakter vil bidrage positivt til vores hold. Jeg er ikke i tvivl om, at han vil presse på og være en god tilføjelse til vores hold, lyder det fra Fram-træneren.

Spilleren selv er også ganske tilfreds med skiftet.

- Jeg er glad for at blive en del af Fram FC, en klub med en fantastisk historie. Jeg kan ikke vente med komme til Island, møde trænere, mine holdkammerater og knokle hårdt for at komme i god form, konkurrere og vinde kampe.

Danny Guthrie har senest tørnet ud for Walsall i den fjerdebedste engelske række, League Two, hvor han efter to sæsoner stoppede på grund af skader.

Ifølge det islandske medie fotbolti.net så var klubben i tvivl om, hvor meget midtbanespilleren reelt kunne spille fremover.

- Da han spillede, spillede han godt, men der var altid en risiko, fordi vi ikke vidste, hvor mange minutter han kunne spille.

- Alle, der ser på navnet, antager, at han var klubbens højest betalte spiller. Det er lort. Han var klar over, at da han underskrev kontrakten, blev den for det meste betalt i henhold til hvor meget han spillede. Det var aldrig en økonomisk risiko for klubben, som nogle mennesker tror, har Walsall nu tidligere manager Darrell Clarke udtalt, skriver det islandske medie.

Det er ikke Danny Guthries første eksotiske udlandsophold siden tiden i Premier League, da han fra januar 2018 og et år frem tørnede ud for Mitra Kukar i Indonesien.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020