Video : Tipsbladet
Skandinavien

Vild jagt: Jeg har ikke hørt fra FCK eller FCM

18-årige ghaneser buldrer frem i Norge og bliver meldt i søgelyset hos et hav af klubber blandt andre FC København og FC Midtjylland, men det er ikke noget, som hans klub har hørt om - endnu.

For blot to måneder siden blev norske Sogndal IL og ghanesiske Asanska Football Club enige om en overgang af den 18-årige kantspiller Edmund Baidoo.

Nu kan han allerede være på vej videre mod en større adresse efter fem mål og fire assister i sine første ti kampe i Norge.

Expressen skriver nemlig, at der er bred interesse for Edmund Baidoo, hvor klubber som Malmö FF, Molde FK, Bodø/Glimt, FC Basel, RSC Anderlecht, Club Brugge, Gent og KRC Genk har ham på listen. Ifølge Tipsbladets søstermedie FotbollDirekt har FC København og FC Midtjylland også noteret hans navn.

Det er selvsagt ikke unormalt, at unge spillere med det antal målinvolveringer, som Edmund Baidoo har, tiltrækker sig interesse fra større adresser. Men derfra og til henvendelser kan der godt være et stykke.

Sogndal IL's fodbolddirektør, Håvard Flo, har i hvert fald ikke hørt noget fra hverken FC København eller FC Midtjylland på nuværende tidspunkt, fortæller han til Tipsbladet.

- Jeg har ikke hørt noget fra dem, men der er generelt stor interesse for Edmund. Der er mange lande og klubber interesseret, og det er fordi, han er en interessant spiller, siger Håvard Flo, der de seneste uger har haft lidt flere navne på sine scoutinglister.

- Jeg ved, at flere klubber allerede har været her for at scoute ham både en, to og tre gange. Det er topklubber i Belgien og fra et par andre lande, siger den tidligere AGF-angriber.

Forbereder I jer på at miste ham til sommer eller er det for tidligt?

- Vi er forberedte på, at interessen vil vokse, hvis han fortsætter sin udvikling på den her måde. For os handler det om at holde fokus på vores ting, og at Edmund spiller i Sogndal. Vi har ingen stress og planlægger med Edmund fremadrettet på bedst mulig måde.

Edmund Baidoo blev præsenteret i Sogndal IL tilbage i marts på en aftale frem til udgangen af 2027. Foto: Sogndal IL.

Når det så er sagt, så kender Sogndal IL godt sin plads i fødekæden.

- Det er en problemstilling for os hvert år, men sådan er det, når markedskræfterne begyndet at hive og flå i os. Så begynder fødekæden. Vores filosofi er jo at rekruttere og udvikle vores spillere, så de kan tage det næste skridt, når de er klar til.

FotbollDirekt tilføjer, at Sogndal IL, der hører til i den næstbedste norske række, har sat et prisskilt på over 15 millioner kroner på Edmund Baidoo. Den slags detaljer vil Håvard Flo ikke gå ind i.

- Jeg undlader at kommentere den slags. Den dag der kommer noget, må vi kigge på det og vurdere det. Men store klubber er interesset, og de har mulighed og økonomiske muskler til at lægge mange penge.

Og hvad er det så en potentiel ny arbejdsgiver får i Edmund Baidoo. Ifølge Håvard flo er det noget helt unikt.

- Han har en rigtig fin alder og er kun lige fyldt 18. Han har noget specielt taget hans alder i betragtning. Han har noget af det, som mange kigger efter, når de skal rekruttere spillere. Han har en moderne spillestil, hurtighed og stærke driblefærdigheder. Noget af det, jeg synes, er mest spændede ved Edmund, er, at han er enormt lærenem. 

Netop at have skruet hovedet ordentligt på kan være en hæmsko, når forskellene på fodbold og kulturen i Ghana og Norge er så forskellige. Men den del har Edmund Baidoo styr på.

- Nogen gange tager det lang tid, andre gange sker der ingenting og nogen gange som med Emdmund, sker det rigtig hurtigt. Nu skal det også siges, at Edmund er en ung spiller, der har fremtiden foran sig, og han skal lære og få sig nogle erfaringer, så han får en robusthed. Det kræves for at spille i de større ligaer. Men han er en fantastisk diamant, vil jeg sige.

Her stoppede interviewet om Edmund Baidoo, men Håvard Flo ville alligevel gerne komme med en sidste bemærkning om sin tidligere klub.

- Jeg synes bare, det er synd for AGF i pokalen, siger Håvard Flo, der genkaldte minderne for snart 30 år siden.

- Det var fantastisk at se (pokalfinalen, red.), og det fik minderne tilbage til '96, da vi slog Brøndby.