Video : Tipsbladet
Superliga

- 50 mio.? Det får man kun det ene ben for!

Transfermarkt har opdateret deres vurderinger af Superligaens stjerner, og det er ikke alle vurderinger, der rammer lige plet, hvis man spørger Tipsbladets kommentator.

Hvem er Superligaens mest oplagte transferemner?

Det er et samtaleemne hver sommer og vinter, og denne sommer bliver ingen undtagelse, for Superligaen skal nok være leveringsdygtig i en masse transfers.

Det internationale site Transfermarkt har mandag opdateret deres vurdering af Superliga-spillernes transferværdi, hvor blandt andre Yuito Suzuki og Franculinos værdi er eksploderet.

I denne artikel kigger vi på, hvem der ifølge Transfermarkt er hver Superliga-klubs mest værdifulde spiller. Og så giver Tipsbladets kommentator Troels Bager Thøgersen også sin reaktion på tallene, for sådanne vurderinger skal ofte tages med et gran salt.

Vi har også taget Superliga-oprykkerne Sønderjyske og AaB med her, men Transfermarkt har ikke opdateret deres spilleres værdi denne mandag. 

FC København
Mest værdifulde ifølge Transfermarkt: Roony Bardghji, kantspiller: 67,5 millioner kroner

Troels Bager Thøgersen:
- Bardghji havde FC København ikke solgt for under 100 millioner kroner, før han blev skadet, som jo gør, at han nok ikke bliver solgt nu. Denne sommer er Elias Jelert nok den største chance for at score kassen, og ham skal man nok have 75 millioner kroner for.

Roony Bardghji er i øjeblikket skadet. Foto: Alamy

FC Midtjylland
Mest værdifulde ifølge Transfermarkt: Franculino, angriber: 56,25 millioner kroner

Troels Bager Thøgersen:
- Jeg bliver sådan lidt…skulle FC Midtjylland sælge Franculino for en slik, nu man har kuppet sig til ham? Jeg tror, FCM kan få mest for Darío Osorio, han kan ryge over 100 millioner kroner, med mindre der en klausul, vi ikke kender til.

Brøndby IF
Mest værdifulde ifølge Transfermarkt: Nicolai Vallys og Yuito Suzuki, offensivspillere: 45 millioner kroner

Troels Bager Thøgersen:
- Det er lidt tættere på virkeligheden, men det er nok Kvistgaarden, der er den mest værdifulde af dem fra Brøndby. Brøndby skal have betydeligt mere for Vallys og Suzuki for at slippe dem.

FC Nordsjælland
Mest værdifulde ifølge Transfermarkt: Adamo Nagalo, forsvarsspiller: 52,5 millioner kroner

Troels Bager Thøgersen:
- 50 millioner kroner for Nagalo?! Som Jan Laursen sagde om Ernest Nuamah sidste år, da en tyrkisk klub ville have forwarden for cirka det beløb, så får man da kun det ene ben for den pris. Nagalo koster i hvert fald 75 millioner kroner og bonusser, og det kan næppe gøre det med tanke på, hvor dyrt FCN har solgt de seneste år.

Adamo Nagalo. Foto: Alamy

Viborg FF
Mest værdifulde ifølge Transfermarkt: Zan Zaletel, forsvarsspiller: 13,5 millioner kroner

Troels Bager Thøgersen:
- Når Viborg en dag skal sælge angriber Anosike Ementa, vil de prøve at få i hvert fald 30 millioner kroner for ham. Det er ham, der er den mest værdifulde.

AGF
Mest værdifulde ifølge Transfermarkt:
Felix Beijmo, Tobias Bech og Eric Kahl: 11,25 millioner kroner

Troels Bager Thøgersen:
- Det er rigtigt nok, at AGF ikke har ret mange salgsemner pt, men jeg tror, at Mikael Anderson kan blive solgt i en handel for tæt på 20 millioner kroner, og så er vi forbi de her beløb. AGF lider under, at man ikke har ret mange home-grown spillere, der får megen spilletid, de blev solgt sidste år i form af ‘TK’ og Adam Daghim. Jeg tror faktisk ikke, at AGF kan få halvanden millioner euro for de tre nævnte, til gengæld kan nogle af de helt unge som Jacob Andersen og Luka Callø blive mere værd.

Silkeborg IF
Mest værdifulde ifølge Transfermarkt: Alexander Lind, angriber: 22,5 millioner kroner

Troels Bager Thøgersen:
- Den er svær. Pelle Mattsson og især Alexander Busch kunne under de rette omstændigheder sælges for mere, mens Alexander Lind jo mangler at få scoret mål igen.

Randers FC
Mest værdifulde ifølge Transfermarkt:
Simen Nordli, Stephen Odey og Mads Enggård: 7,5 millioner kroner

Troels Bager Thøgersen:
- Mads Enggård til 7,5 millioner kroner? Så skal samtlige Superliga-klubber da byde omgående! Enggård er den mest værdifulde og kommer til at koste det tredobbelte, mens jeg til gengæld er i tvivl om de to andre, og om man kan få så meget for dem.

Mads Enggård er meget mere end 7,5 millioner kroner værd. Foto: Alamy

Vejle Boldklub
Mest værdifulde ifølge Transfermarkt:
Oliver Provstgaard, forsvarsspiller: 15 millioner kroner

Troels Bager Thøgersen:
- Nej, bare nej. Selvfølgelig sælger VB ikke Oliver Provstgaard for det beløb. Det er derimod, hvad man nok ville være nødt til at acceptere for langt ældre German Onugkha.

Lyngby Boldklub
Mest værdifulde ifølge Transfermarkt:
Kolbeinn Finnsson, venstre back, 9 millioner kroner

Troels Bager Thøgersen:
- Med salg af Andri Gudjohnsen og Tochi Chukwuani er de to mest værdifulde væk. Kolbeinn Finnsson er landsholdsspiller og er en god og bundsolid venstre back med et fint cv. Casper Winther og Tobias Storm kan også blive fornemme salg.

Sønderjyske
Mest værdifulde ifølge Transfermarkt: Kristall Mani Ingason, offensivspiller: 4,5 millioner kroner

Troels Bager Thøgersen:
- Sønderjyske kunne nok godt få mere end det for Ingason, især hvis han spiller en god sæson i Superligaen. Men det er ikke sådan, at Sønderjyske vrimler med salgbare spillere efter et par år i 1. division, hvor man først og fremmest har brugt energien på at rette klubben op efter det amerikanske ejerskab.

AaB
Mest værdifulde ifølge Transfermarkt:
Lars Kramer og Malthe Højholt: 6 millioner kroner

Troels Bager Thøgersen:
- Det kan blive svært at få de penge for Højholt med hans snarlige kontraktudløb, og jeg tror altså ikke, AaB kunne komme i nærheden af at sælge Lars Kramer for seks millioner kroner nu. AaB skal have gang i fodboldspillet, før man igen kan sælge spillere dyrt.