Video : Tipsbladet
Superliga

Nicklas Helenius: Det mangler jeg sgu ikke

Sidste sæsons topscorer Nicklas Helenius har endnu ikke puttet bolden i mål efter vinterskiftet til AaB.

AaB's angrebsproblemer fortsatte søndag mod Randers FC, da det nordjyske mandskab på hjemmebane tabte med 0-1.

Holdet har kun formået at score én gang i forårets første fem kampe i Superligaens grundspil. Den scoring stod forsvarsspilleren Daniel Granli for, hvorfor AaB’s angribere stadig leder efter netmaskerne.

Vinterindkøbet Nicklas Helenius, der blev topscorer i ligaen i sidste sæson med 17 fuldtræffere, har endnu ikke scoret efter skiftet fra Silkeborg.

- Jeg sparker bolden ind til træning, og fik også bolden i mål i denne kamp. Selvtillid mangler jeg sgu ikke, siger Nicklas Helenius.

Angriberen refererer til, at han scorede mod Randers, men fik målet annulleret for offside i opspillet.

- Det er svært, når man ikke scorer mål, men jeg har prøvet det før.

- Alle statistikker siger, at jeg nok skal komme i gang igen før eller siden. Nu har vi to uger til at kigge på, om der skal ændres noget taktisk, siger han.

AaB går ind til den kommende to uger lange landskampspause i alvorlig nedrykningsfare, efter nordjyderne er endt i nedrykningsspillet som det dårligste af de 12 hold i Superligaen efter 22 grundspilskampe.

I kampen mod Randers havde AaB - foruden Helenius' annullerede scoring - muligheden for at sende bolden i mål i flere situationer.

- Det handler om kvalitet og uheld. I denne kamp var det små marginaler, der gjorde, at vi ikke scorede. To gange var bolden på stregen, og mod FC Midtjylland havde vi også utroligt mange store chancer, siger AaB-træner Erik Hamrén efter opgøret mod Randers.

- Men der er helt klart en tendens i, at vi scorer for lidt. Randers scorede på én af deres kun to store muligheder, og det er forskellen, siger svenskeren.

Nicklas Helenius, Erik Hamrén og resten af AaB har ti kampe i nedrykningsspillet til at få lukket hullet på otte point til AC Horsens, der har pladsen lige over nedrykningsstregen.

/ritzau/