• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

AaB-chok: Stjernespiller stopper karrieren

Foto: Getty Images

AaB-spilleren Oscar Hiljemark indstiller sin aktive karriere.

Af Ole Hoffskov

28-årige Oscar Hiljemark indstiller sin aktive karriere. Det oplyser AaB onsdag eftermiddag.

Den svenske midtbanemand har i en årrække døjet med skader, og han har nu opgivet at genfinde sit tidligere niveau. Derfor stopper han med øjeblikkelig virkning og med to år tilbage af sin kontrakt i AaB.

Han bliver imidlertid i den nordjyske Superliga-klub, hvor han fremover skal være assisterende træner for Marti Cifuentes. 

- I Oscars første kampe for AaB så vi med det samme, at han var præcis den forstærkning og dirigent på midtbanen, som vi havde ledt efter, og selv i foråret, hvor Oscar har leveret kortvarige indhop, har vi set en spiller, der har kunnet forandre kampene for os med sit udtryk, sin mentalitet og sin fodboldforståelse, siger sportschef Inge André Olsen og tilføjer:

- At han nu må stoppe den aktive karriere er naturligvis et hårdt slag for både Oscar og os som klub, for både han og vi havde selvfølgelig en forventning om at have stor glæde af hinanden som minimum indtil sommeren 2023, og så sent som i november blev han jo også noteret for sin 28. A-landskamp for Sverige, konstaterer Inge André Olsen.

- Oscar har kæmpet med smerterne hele foråret, men i noget tid har begge parter haft en fornemmelse af, hvor det bar hen, og derfor har vi med Oscars kompetencer in mente søgt at beholde ham i klubben og er glade for, at han har sagt ja til at indgå i trænerstaben med særlig fokus på de unge spillere.

Oscar Hiljemark har underskrevet en kontrakt frem til sommeren 2024 som assistenttræner i AaB.

- Beslutningen om at stoppe en karriere med mange store højdepunkter har været ufattelig svær og har været nogettid undervejs, men efterhånden var der ikke anden udvej, hvilket bare er en svær erkendelse at nå frem til, siger svenskeren.

- Jeg er både forbandet og ked af det, men omvendt er det også en stor lettelse for mig, at beslutningen nu er truffet. Jeg er ærgerlig og ekstremt skuffet over, at jeg ikke har kunnet bidrage mere på banen i AaB, hvor vi har gang i et superspændende projekt, og derfor glæder jeg mig samtidig over stadig at kunne være en del af klubben.

- Jeg har altid forestillet mig, at jeg engang skulle gå trænervejen, men havde ikke tænkt, at det allerede skulle være nu, men jeg blev både glad og stolt, da Inge og AaB forelagde idéen om at indgå i trænerstaben omkring Superligaholdet.

- Som person er jeg meget ærgerrig, og jeg ser frem til at lære fra Martí og Rasmus (Cifuentes og Würtz, red.) og den øvrige del af trænerstaben, og så skal jeg bidrage bedst muligt med mine kompetencer, så vi sammen kan opnå succes.

Oscar Hiljemark kan foruden AaB skrive Dynamo Moskva, Panathinaikos, Genoa, Palermo, PSV og Elfsborg på CV'et. 

Han nåede 11 kampe for AaB. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020