Superliga Kenneth Jensen

AGF-boss skælder ud: Jeg er nødt til at afbryde

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Jacob Nielsen var bestemt ikke tilfreds med et spørgsmål fra Arhus Stiftstidende.

Af Kenneth Jensen

Det blev meldt ud tidligere onsdag, at AGF og David Nielsen går hver til sit. At de er engie om, at samarbejdet ophører, men alligevel mener flere, at der er tale om en fyring.

Og på et pressemøde - hvor cheftræneren, sportsdirektør Stig Inge Bjørnebye, direktør Jacob Nielsen og bestyrelsesformand Lars Fournais - stillede Dennis Bjerre fra Århus Stiftstidende spørgsmålet, hvornår man traf beslutningen om at fyre David Nielsen.

Det fik adminstrerende direktør Jacob Nielsen til at ryste på hovedet, hvorefter han sagde:

- Jeg er nødt til at afbryde, for din måde at stille det spørgsmål på er typisk for det her forår, hvor klubben har været i knæ. David, formanden og Stig har forklaret, hvordan det er foregået, og du tror ikke på, at det her er foregået i enighed, siger Jacob Nielsen.

Herefter kom bestyrelsesformand Lars Fournais på banen:

- Dennis, hvis du kendte til virksomhedsledelse, ville du ikke stille det her spørgsmål. Vi laver løbende vurderinger i bestyrelsen og i ledelsen, men det er jo noget, der går over lang tid, og derfor er det ikke relevant at sige, hvornår vi startede med det her. Det er ikke gået godt det sidste halvandet års tid, og så har der været drøftelser og feedback.

- Virksomhedsledelse handler om at finde løsninger. Det er jo ikke sådan, at vi vil sige til journalister, at den og den dag skal vi diskutere, om David skal være her. Vi vurderer hele tiden, om vi har det rigtige setup i AGF - der er ikke noget entydigt og klart svar på det dårlige spørgsmål.

Dennis Bjerre fra Århus Stiftstidende stillede yderligere et spørgsmål til situationen, og Lars Fournais forklarer, hvorfor det er nu, man melder ud.

- Vi havde regnet med at holde et møde efter sæsonen for at evaluere, og så var der forhold, der gjorde, at vi var reddet i Superligaen og derfor kunne gøre det nu. Og så har jeg i øvrigt ikke yderligere kommentarer til det spørgsmål.

David Nielsen blev præsenteret i AGF i oktober 2017. Han er - indtil han stopper på lørdag - den længst siddende træner i Superligaen.