• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

AGF'ers skadesmareridt: Sværeste tid i karrieren

Foto: Rene Schutze / Getty Images

Frederik Tingager er klar igen for AGF efter knap seks måneders skadesfravær.

Af Jacob Quvang

Frederik Tingager fik søndag spilletid for første gang i knap seks måneder for AGF, da han gjorde comeback mod Brøndby. En drilsk knæskade har voldt ham store problemer siden februar, og perioden væk fra grønsværen har uden tvivl været den hårdeste i hans karriere. Det siger han til Jyllands-Posten

Det startede egentlig helt tilbage i november 2020, da han fik et lille vrid i knæet til træning. Smerterne gik dog væk, og det lod ikke til, at han skulle være forstyrret mere af det. Han spillede da også de to første kampe af forårssæsonen i februar, men efter den sidste kamp mod Lyngby, begyndte knæet for alvor at hæve op. 

Få havde forudset, at det ville indlede et sandt skadesmareridt for Frederik Tingager og mindst af alle ham selv. 

- Lige pludselig blev tæppet bare revet væk under mig, og jeg vidste ikke, hvad der var op eller ned. Mentalt var det en hård periode med mange tilbagefald, og det var nok den sværeste tid i min karriere som fodboldspiller. Jeg anede ikke, hvornår jeg var klar igen, og hvilken spiller jeg ville være, når jeg kom tilbage, fortæller han til Jyllands-Posten. 

Derfor var det da også en glædens dag for Tingager, da han blev skiftet ind i søndags mod Brøndby mod slutningen af kampen. Til mediet forklarer han, at et karrierestop aldrig var i tankerne i den tid, han var ude, og at han hele tiden forsøgte at bevare et positivt sind. 

Alligevel tog skadespausen energien ud af ham, da han fra styrkelokalet så på resten af spillerne træne. Samtidig gik det også udover kæresten, Christina i hjemmet, da han var begrænset af det drilske knæ. 

I dag er han hundrede procent fit for fight, og han var også fuldt med i tirsdagens træning, inden AGF-truppen rejste til Nordirland, hvor de torsdag aften møder Larne i Conference League. 

Her skal AGF forsøge at spille sig videre til tredje kvalifikationsrunde i den nye UEFA-turnering, men først skal Larne besejres over to kampe. Kampen i aften starter klokken 20.30.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020