Video : Tipsbladet
Serie A

Amerikanere overtager ejerskab i Inter

Kinesisk ejer afgiver kontrollen med Serie A-klubben Inter til en amerikansk investeringsfond.

Inter har lige vundet det italienske mesterskab for 20. gang i fodboldklubbens historie. Men uden for banen sker der nu en markant ændring.

Den amerikanske investeringsfond Oaktree Capital Management overtager nemlig ejerskabet med Inter. Det oplyser Oaktree onsdag ifølge Reuters.

Overtagelsen af Inter sker, efter at den nuværende ejer, det kinesiske selskab Suning Holding, ikke har været i stand til at betale en stor gæld til Oaktree inden deadline.

Gælden lyder på 395 millioner euro. Det svarer til næsten tre milliarder danske kroner.

- Vores primære fokus er operationel og finansiel stabilitet. Vi har stor respekt for Inters ledelse, siger Oaktree-direktør Alejandro Cano ifølge Reuters.

Inters klubpræsident, kineseren Steven Zhang, der også er præsident i selskabet Suning Holding, advarede om problemerne i lørdags.

- Vi har gjort alle forsøg med vores partner for at finde en mindelig løsning. Herunder flere veje til at Oaktree får alle deres penge retur med det samme.

- Desværre er vores forsøg til dato blevet bremset af juridiske trusler og mangel på et meningsfuldt samarbejde fra Oaktree, sagde Zhang ifølge AFP.

Milliardlånet blev optaget for tre år siden. Dengang herskede coronapandemien, og Inter var presset af en dårlig økonomi.

Inter havde et underskud på 635 millioner kroner for sæsonen 2022/23, og årene forinden var det gået endnu værre med underskud på henholdsvis en milliard kroner og 1,8 milliarder kroner.

Det var med til at forværre økonomien og muligheden for at betale gælden med påløbne renter tilbage. Derfor er kineserne nu nødt til at overdrage Inter til amerikanerne.

Inter er dermed havnet i hænderne på Oaktree, på samme måde som AC Milan i 2018 pludselig skiftede ejerskab.

For Milans vedkommende overtog den amerikanske fond Elliott Management kontrollen over klubben.

Det skete, da den kinesiske forretningsmand Li Yonghong ikke var i stand til at tilbagebetale et lån, han havde taget, da han købte klubben.

Inter har vundet syv trofæer, heriblandt to Serie A-titler, siden Suning købte en majoritetsandel i klubben i 2016.

I søndags blev Inter hyldet som italiensk mester i forbindelse med 1-1-kampen hjemme mod Lazio i Serie A.

/ritzau/