Superliga Torsten Kjems Hansen

Bedst og værst: Tamme AGF slap mere end heldigt

Foto: Getty Images

Vi er klar med dommen over Superliga-kampen mellem AGF og Viborg FF

Af Torsten Kjems Hansen

AGF - Viborg FF 1-2 (1-0)
Mikael Anderson, 1-0 (16.)
Nicolas Burgy, 1-1 (59.)

Kampens bedste
AGF:
Mikael Anderson havde nogle fine aktioner undervejs, og arbejdsindsatsen fejlede som vanligt intet hos den hårdtarbejdende midtbaneslider. Men når man undervejs får en chance og iskoldt udnytter den med en bold imellem benene på keeperen - så tæller det godt i plusbogen, og Anderson var et lille lys på en ellers noget kedelig AGF-præstation. 

Viborg FF
Christian Sørensen var med i rigtig mange offensive aktioner hos Viborg, og AGF'erne havde noget af et hyr med at stoppe ham. Det var da også Christian Sørensen, der stod bag oplægget til det udlignende mål efter pausen. Med en anelse mere held havde Sørensen såmænd stået for endnu mere fest til Viborg, men marginalerne manglede. Sørensen var sammen med Younes Bakiz gæsternes og banens bedste. Bakiz kunne have nappet prisen men et kikset straffespark i overtiden trækker ned. 

Kampens værste
AGF's Anthony D'Alberto var egentlig tiltænkt en plads på bænken, men i stedet blev det til det meste af tiden på banen, da Alexander Munksgaard tidligt måtte udgå. Belgieren kom bare aldrig i gang på græsset i Ceres Park og bidrog med flere fejlafleveringer og risikable indgreb, lige som han havde mere end svært ved at kontrollere sine direkte modspillere, hvor eksempelvis Viborgs Christian Sørensen flere gange drev gæk med ham. 

Kampens detalje
Der var langt imellem de rigtigt gode snapse i kampen, der på ingen måder var velspillet. Men et glimt af finesse var der, da Jack Wilshere med en fin stikning sendte Mikael Andersson i dybden til 1-0-scoringen. Her viste englænderen, at blikket for spillet og medspillerne fortsat er intakt - men der mangler altså fortsat meget, for at Wilshere indtager en ægte stjernestatus i AGF. Sluttede da også af med at trække et gult kort i overtiden.