Video : Tipsbladet
Superliga

BIF-stopper slår fast: Jeg har spillet mig ind

Frederik Alves har gjort sig fortjent til en startplads, fortæller han til Tipsbladet.

Frederik Alves sluttede sidste sæson af med at starte inde i de sidste tre kampe i Superligaen. 

Og i den nye sæson har han også høstet fuld spilletid i sæsonens fire første kampe. 

Både Kevin Tshiembe og Rasmus Lauritsen, der ligeledes kandiderer til selvsamme plads, har dog siddet ude med skader i de første fire kampe. Men ifølge Alves, så har han gjort sig fortjent til at spille fra start - også når konkurrenterne vender tilbage fra skade. Det fortæller han til Tipsbladet. 

- Det er mere et udtryk for mit niveau, end det er et udtryk for skader, at jeg har spillet så meget. Siden starten af sæsonen er jeg kun blevet bedre og bedre. Jeg er glad for, at jeg har fået lov at spille meget, og jeg synes, at jeg har gjort det fint. 

- Der er god konkurrence mellem stopperne på holdet, og jeg er sikker på, at der også vil være god konkurrence, når Tshiembe og Laurtisen vender tilbage. Det er selvfølgelig op til træneren, men jeg synes, at jeg har spillet mig ind på holdet. 

Den store mængde spilletid har dog ikke altid været nogen garanti for stopperen, der tidligere i sin Brøndby-karriere, kæmpede noget mere med at finde vej til trænerens foretrukne elleve. Store dele af sidste sæson tilbragte han på bænken, men det var ikke noget, der for alvor kom bag på ham.

- Jeg kom til Brøndby på et tidspunkt, hvor jeg havde brug for at starte op igen. Jeg havde brug for nogle, der havde tiltro til mig. Men nu er jeg kommet i kampform, og det bliver kun bedre og bedre. Jeg ligner mere og mere mig selv efter hver kamp, udtaler Alves sig til Tipsbladet. 

Brøndby hentede Frederik Alves i West Ham for 7,5 millioner kroner i 2022.