Superliga Troels Bager Thøgersen

Tipsbladet kårer Vallys til Forårets Profil

Foto: Anders Kjærbye/Getty Images

Superliga-trænernes stemmer er talt op, og vi har en vinder af Forårets Profil 2022.

Af Troels Bager Thøgersen

En lang række af Superliga-historiens største spillere er blevet kåret til Forårets Profil, og nu er turen kommet til en profil fra Silkeborg IF.

Cheftrænerne i Superligaen har stemt i Tipsbladet, og det er offensivspilleren Nicolai Vallys, 25 år, fra Silkeborg IF, der vinder den prestigefyldte titel, som sidste år blev vundet af Brøndbys forward Mikael Uhre.

- Det er vildt. Det er et flot selskab, siger Nicolai Vallys til Tipsbladet og forklarer:

- Jeg har ikke nogen plan liggende, hvor der står ”Forårets Profil 2022”. Jeg havde ikke regnet med det her, nej.

Nicolai Vallys debuterede i Superligaen kort før sin 23 års fødselsdag og spillede i sidste sæson i 1. division med Silkeborg, mens han som helt ung seniorspiller spillede i både fjerde- og femtebedste række i Danmark.

- Jeg tror, at min vej har passet til mig, og hvem jeg er. Og jeg tror egentlig også, den kunne passe mange andre. Og så har jeg selvfølgelig haft et talent og arbejdet godt for det, siger Nicolai Vallys.

Nicolai Vallys scorede 42 af 55 mulige point, og hans holdkammerat Nicklas Helenius blev nummer to i Tipsbladets kåring. Pep Biel fra FC København, Anders Dreyer fra FC Midtjylland og endnu en FCK'er, forsvarsspilleren Denis Vavro, endte på henholdsvis tredje-, fjerde- og femtepladsen.

Randers-træner Thomas Thomasberg var en af de trænere, der havde Vallys øverst på sin stemmeseddel:

- Jeg giver fem point til Vallys, der ud over flotte mål og assists løber mange højintense meter. Han har et overblik og teknik, der gør ham til en nydelse at følge på banen. Derudover vil han også gerne deltage i defensive pligter. Utrolig udvikling hos en spiller, mange ikke kendte for et par år siden. Flot sæson sammen med årets hold Silkeborg.

Du kan læse et stort interview med Nicolai Vallys i fredagens trykte udgave af Tipsbladet, hvor du også kan se alle trænernes stemmer, begrundelser, den præcise fordeling af pointene og alle de tidligere vindere.

Og så har vi også Forårets Hold i Superligaen til jer. 

Du kan købe Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet fredag.