• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Brøndby bekræfter afsked: De har efterladt et varigt indtryk på mig

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Christian Engell, der har mentalitetsudvikler i Brøndby IF, har forladt klubben. Han skal angiveligt arbejde for FC København i stedet.

Af Anders Dehn

Brøndby IF er blevet tvunget til en udskiftning i staben omkring førsteholdet. Christian Engell, der arbejdede som såkaldt mentalitetsudvikler, har valgt at stoppe i klubben, bekræfter den selv.

Engell havde siden 2014 været tilknyttet Superliga-truppen og rådgivet talenterne i Brøndby. Den tid er han glad for.

- Det har været et kæmpe privilegie at være tilknyttet Brøndby IF, og jeg er utrolig taknemmelig for den tillid, jeg har fået fra stab og spillere igennem årene. De har alle efterladt et varigt indtryk på mig, og jeg vil gerne takke alle i klubben, siger han ifølge brondby.com.

Læs også:Har sagt op i Brøndby - og skifter til FCK

Klubben oplyser ikke, hvorfor Christian Engell stopper, eller hvad han skal lave nu. Et godt bud er dog, at han skal arbejde for FC København. Ekstra Bladet skrev allerede onsdag eftermiddag, at Engell havde sagt op i Brøndby for at begynde nyt job i FCK.

Der kender han i forvejen den midlertidige sportslige leder, William Kvist. De to arbejdede nemlig sammen i det meste af Kvists karriere, og den tidligere landsholdsspiller fortalte åbent om sit samarbejde med Engell.

Læs også:Brøndby-flop vil skabe en stor trænerkarriere i Tyskland

Relationen til Kvist er dog ikke den eneste forbindelse mellem Christian Engell og FC København. Han er i forvejen ansat som performance coach for e-sportsorganisationen North, som Parken Sport & Entertainment er medejer af.

Brøndby IF bruger Engells exit som anledning til at overveje, hvordan staben omkring holdet skal udformes.

- Vi har i dag (onsdag, red.) sagt farvel til Christian Engell, da han har valgt at stoppe. Vi vil gerne takke Christian for hans bidrag igennem årene. Vi bruger nu denne afsked som en god mulighed til at genbesøge rollen, så vi kan udvikle vores sportslige set-up, siger fodbolddirektør Carsten V. Jensen.

Læs også:Langer ud efter FCK-ledelsen: Med dette setup er dominansen i fare

Læs også:Superliga powerranking: Dårligste forsvarsspil siden 90'erne

Læs også:Medie: Brøndby jagter 29-årig målmand