Superliga

Brøndby får besøg af 11-årig kineser

Den 11-årige kineser Tycho Collins skal den kommede uge træne med Brøndbys U/12-mandskab. Han kommer fra Ebbe Sand Soccer Academy i Shanghai.

Den tidligere cheftræner for Brøndbys U/19-hold Mads Davidsen har formidlet kontakten mellem Brøndby og den 11-årige kineser Tycho Collins, der den kommende uge træner med klubbens U/12-mandskab.

Tycho Collins trænes til daglig af Davidsen Ebbe Sand Soccer Academy i Shaghai, som ejes af en anden Brøndby-kending, Ebbe Sand.

- Vi er rigtig glade for, at Brøndby IF har budt Tycho, der er en af vores mest interessante spillere i sin aldersklasse, velkommen til en uges træning. På denne måde viser vi, at hvis vores spillere imponerer og yder en indsats, så er vejen åben til Europæisk fodbold, men i denne omgang er det dog mere en helt unik oplevelse for et ungt talent, siger Mads Davidsen til Brøndbys hjemmeside.

Der er da heller ikke tale om en decideret prøvetræning for den unge kineser, fastslår sportschef Ole Bjur.

- Vi er altid interesseret i at se dygtige spillere, og da Ebbe Sand Soccer Academy selv har arrangeret tur og ophold, så åbner vi gerne døren for dem. På sigt er Kina et spændende marked, og vi holder derfor dialogen ved lige med Ebbe Sand Soccer Academy. Det pågældende ophold skal dog udelukkende ses som en fin mulighed for en ung spiller for at opleve en anden kultur og træne på et højere niveau med vores meget dygtige U12-hold.