Video : Tipsbladet
Superliga

Brøndby-fans raser over forside: Nu svarer EB-chef

Det faldt mange Brøndby IF-fans for brystet, at Ekstra Bladet på fredagens forside bragte et billede af den drabstiltalte i Emilie Meng-sagen, hvor han er iført en Brøndby-trøje.

(Artiklen er opdateret kl. 13.36 med en kommentar fra Brøndby IF).

I denne uge begyndte retssagen mod en 33-årig mand, der blandt andet er tiltalt for drab på 17-årige Emilie Meng i 2016 og frihedsberøvelse og voldtægt af en 13-årig pige i april 2023. 

Fredag bragte Ekstra Bladet så et billede af den tiltalte på avisens forside, og dette billede fik hurtigt mange Brøndby IF-fans til at lange alvorligt ud efter Ekstra Bladet på det sociale medie X.

På billedet er den tiltalte i sagen nemlig iført en Brøndby-trøje. Et af opslagene fra en rasende fan har indtil videre fået mere end 68.000 visninger. 

Tipsbladet har foreholdt kritikken for Steen Larsen, der er journalistisk chef på Ekstra Bladet. 

Det har været en stor ting på sociale medier, at der på forsiden var valgt et billede, hvor den drabstiltalte er iført en Brøndby-trøje?

- Det er jo bare tilfældigt, at det er en Brøndby-trøje, lyder det fra Steen Larsen. 

Men på sociale medier er der mange Brøndby-fans, der er sure over, at det er et billede, hvor han er iført en Brøndby-trøje? De vil helst ikke associeres med ham.

- Jeg kan jo ikke sige andet end, at det er fuldstændigt tilfældigt, at han er iført den Brøndby-trøje. Vi afdækker virkeligheden, og det er sådan, det er. Der ligger bestemt ikke noget, fra vores side, i forhold til at skulle genere Brøndby. Så uanset hvilken trøje han havde haft på, havde vi jo bragt det.

Men kan du forstå, at der er nogle Brøndby-fans, der ikke er så glade for det?

- Det kan jeg egentlig ikke helt forstå. For som jeg siger: Hvis han havde haft en anden trøje på, så havde vi også bragt det. Så der ligger intet motiv fra vores side, lyder det afslutningsvist fra Steen Larsen. 

Hos Brøndby IF har man også noteret fredagens forside, og Superliga-klubben kommer i den forbindelse med en opfordring til alle medier, der dækker retssagen. 

- Vi har desværre også bemærket forsiden og ikke mindst de mange reaktioner der har været efterfølgende over Ekstra Bladets billedvalg. Vi skal naturligvis ikke blande os i de kommercielle og redaktionelle beslutninger hos medier, men vi kan kun opfordre alle medier, inklusiv Ekstra Bladet, der dækker alvorlige sager som denne, at man gør det med størst muligt hensyn til de berørte ofre og efterladte, lyder det i et skriftligt svar fra Brøndby IF's kommunikationschef Christian Schultz.

Der falder dom i retssagen den 28. juni.