• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Brøndby kan gøre det for sjette gang mod FCK

Foto: Getty Images

Brøndby har gang i en fin stime mod FC København, når det kommer til at score mål. Bliv klar til søndagens derby med unikke statistikker.

Af Torsten Kjems Hansen

Søndag er der københavnsk derby, når Brøndby IF tager mod FC København oven på begge klubbers nederlag på den europæiske scene torsdag aften.

Brøndby kravlede med den seneste sejr over Vejle Boldklub op i top-6 for første gang siden anden spillerunde, imens FC København ikke formåede at hente en sejr mod SønderjyskE i kampen, der sluttede 1-1. FC København er derfor fortsat tre point efter FC Midtjylland på førstepladsen.

Vi er klar med unikke statistikker leveret af SpilXperten frem mod braget på Brøndby Stadion, hvor Brøndby blandt andet kan holde gang i en god stime mod ærkerivalen, når det kommer til at score mål.

● Det er det 96. Superliga-opgør mellem de to rivaler - Brøndby har 27 sejre, FCK 47 sejre og 21 kampe er sluttet uafgjort.

● Brøndby har scoret i de seneste fem møder med FC København - otte mål i alt. Scorer Brøndby søndag vil det være første gang, at klubben scorer seks gange i træk mod FCK siden 2011-12.

● Brøndby IF har hentet 10 point af deres femten point i kampe, hvor modstanderen har været foran - det er flere point end nogen anden i ligaen. FCK har til sammenligning kun hentet to point efter at have været bagud.

● Kun Silkeborg IF (56.0%) og Brøndby IF (55.2%) har haft bolden mere end FC København i denne sæson (54.7%).

● Mikael Uhre mangler bare en scoring for at bringe son Superliga-total op på 50 scoringer siden debuten tilbage i 2013. Af aktive Superliga-spillere har kun fem andre spillere scoret flere mål end Uhre.

● Pep Biel har været direkte involveret i tre mål mod Brøndby IF - har selv scoret to og lagt op til et. Det gør Brøndby til hans favoritmodstander sammen med SønderjyskE og FCN, hvor han også har været involveret i tre mål. I det seneste opgør mod Brøndby scorede Pep Biel to gange. FCK vandt 4-2.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020