Brøndby sejrede suverænt over FC Vestsjælland

Thomas Kahlenberg, Alexander Szymanowski og resten af Brøndby-mandskabet var søndag i godt spilhumør og slog fortjent FC Vestjælland med 5-0.

Brøndby var søndag helt suveræne hjemme mod FC Vestsjælland og hentede en sikker og velfortjent 5-0-sejr.

Særligt Thomas Kahlenberg og Alexander Szymanowski var velspillende denne aften på Brøndby Stadion, og sidstnævnte var også den første til at få en rigtigt stor chance, da han efter 30 minutter var alene igennem mod Thomas Mikkelsen. Men argentinerens formåede ikke at passere FC Vestsjælland-målmanden.

Men bare minuttet efter landede bolden for fødderne af en helt fri Jan Kristiansen i den anden ende. Til ærgrelse for gæsterne løb den oplagte scoringschance dog ud i sandet, da Kristiansen over to omgange ikke fik bolden uden om blokaderne.

Thomas Kahlenberg var her, der og alle vegne i kampens første 45 minutter, hvor gæsterne slet ikke kun få styr på den landsholdsaktuelle midtbaneprofil. Og det var også fra hans fod at scoringen til 1-0 skulle komme. Et dødbold og klumpspil i feltet førte til, at Kahlenberg blot kunne prikke den de sidste centimer over stregen.

FC Vestsjælland kom dog lidt bedre med i anden halvlegs første minutter, men den første store chance skulle tilfalde Brøndby og Szymanowski, der blev spillet fri af Pukki midt for mål. Men argentinerens skud blev blokeret af FC Vestsjælland-forsvaret.

Øjeblikket efter byttede de to dog om på rollerne, så argentineren spillede Pukki fri. Men finnen kun ikke over to omgange overliste en velspillende og ikke mindst sprællende Thomas Mikkelsen.

Minuttet efter kom dog scoringen. Szymanowski modtog bolden i dybden, efter Jan Kristiansen havde forsøgt at tackle Elmander, og da fandt argentineren igen Pukki, som bragte Thomas Franks mandskab på 2-0.

Scoringen var umiddelbart omdiskuteret, da FC Vestsjælland-spilllerne mente, at Szymanowski stod offside i målsituationen. Men dommer Jakob Kehlet afholdt sig fra dømme offside, til trods for linjedommeren vinkede for det.

Scoringen medvirkede samtidig et koncentrationsvigt hos Michael Hansens tropper. For bare få sekunder efter scoringen modtog Andrew Hjulsager bolden fra Elmander, og herfra lagde han den ind over Thomas Mikkelsen til en 3-0-føring.

Med ni minutter igen tog Riza Durmisi det lange løb med op i angrebet, hvor backen kunne gøre det til 4-0, mens endnu et flot opbygget Brøndby-angreb, hvor Elmander spillede Elbasan Rashani fri, som afslutningsvis kunne sikre Brøndby en imponerende sejr på 5-0.