Video : Tipsbladet
Superliga

Ny stjerne stråler: Fremragende arbejde, CV!

Tipsbladet sætter fokus på Brøndby IF's træningskamp mod svenske AIK.

Tipsbladet i Portugal.

Under den kølige aftenhimmel i Algarve tog Brøndby IF hul på den såkaldte Atlantic Cup. Danskerne vandt med 2-1 på mål af Daniel Wass og Simon Hedlund. Flere af klubbens nyeste tilføjelser fik også lov til at vise sig frem.

Håkon Evjen startede på 10'er-positionen, mens Frederik Winther dannede stopperpar med Frederik Alves i Jesper Sørensens 4-2-3-1-formation. Med 20 minutter igen blev Evjen afløst af Mathias Kvistgaarden.

Testkampen er ikke nødvendigvis en facitliste for spilsystemet og taktikker frem mod de blå-gules Superliga-åbner den 19. februar, men den gav et fingerpeg om Jesper Sørensens prioriteter, som Tipsbladet her sætter under lup.

Brøndbys plusser:
Den tidligere U21-landstræner har flere gange udtrykt, at han gerne vil spille aggressivt og underholdende. Aggressiviteten var på plads, og det hang især sammen med et voldsomt højt pres ved boldtab. På et næsten mennesketomt Estadio Algarve var det ikke svært at høre Mads Hermansen brøle tropperne frem, hver gang man mistede bolden på svenskernes banehalvdel.

Brøndbys panderynker:
Jesper Sørensen havde valgt at stille op i en 4-2-3-1-formation med Joe Bell og Mathias Greve som de centrale midtbanespillere, og det så ikke altid afstemt ud. AIK spillede sig flere gange ud af Brøndbys høje pres. Det åbnede en motorvej for svenskerne, som dog ikke fik udnyttet alle mulighederne. Jesper Sørensen skal hurtigst muligt have fundet en løsning på restforsvaret, som i perioder var forsvindende svært at få øje på - specielt i første halvleg.

De nye drenge:
Frederik Winther fik chancen fra start i sin uofficielle Brøndby-debut. Augsburg-lejesvenden var parret med Frederik Alves i midterforsvaret, og det kom Winther bestemt bedst ud af. Han så bomstærk ud overfor Omar Faraj i AIK-angrebet. Han blokerede også en pæn svensk chance i første halvleg, og kom i det hele taget i vejen for meget. Han ligner en fuldgod erstatning for Andreas Maxsø - på den korte bane - hvilket er fremragende arbejde af 'CV' og co. Han lavede en kampafgørende tackling til allersidst, der gav Brøndby sejren.

Håkon Evjen viste i enkelte momenter prøver på sit talent. Et lavt tyngdepunkt og en forrygende teknik, som, når han finder ind i relationerne med sine nye medspillere, kan blive gift for ethvert Superliga-forsvar. Offensiven med Håkon som omdrejningspuktet bag Ohi Omoijuanfo blev dog aldrig 100 procent potent. Nordmanden fik tilkæmpet sig et straffespark på et fint løb i feltet, som Daniel Wass scorede på.