Video : Tipsbladet
Superliga

Brøndby straffes hårdt: Kan miste hjemmebanefordel

Brøndby IF får stor bøde og betinget tilskuerstraf.

Brøndby IF skal betale 250.000 kroner efter ballade i forbindelse med sæsonens sidste hjemmekamp mod AGF.

Samtidig fradømmes klubben helt eller delvist retten til at spille næste hjemmekamp med tilskuere - den straf er dog betinget.

Det har Fodboldens Disciplinærinstans netop offentliggjort.

Sker det igen i de kommende 12 måneder, at der udøves vold eller hærværk, vil den betingede straf blive sanktioneret, og Brøndby IF vil altså skulle lukke dele af stadion - måske hele stadion - i forbindelse med en hjemmekamp.

Dommeren fra opgøret har indberettet, at der blev afbrændt 104 romerlys i forbindelse med kampen, hvor AGF altså endte med at vinde og dermed give FC Midtjylland en mulighed for at vinde det danske mesterskab. Hvilket FCM endte med at gøre.

Derudover var der stor ballade efter opgøret, hvor politiet var i aktion og måtte stoppe hooligans, der kastede med diverse genstande og truede AGF-fans, der måtte forblive på Brøndby Stadion længe for at være sikker på at kunne tage hjem i sikkerhed.

Flere AGF-fans delte i kølvandet på kampen deres oplevelse fra kampen, og det var rystede fans, der stod frem og fortalte om vold og ballade i forbindelse med opgøret. 

Det er ikke muligt at læse Brøndby IF's redegørelse fra opgøret.

Klubben har endnu ikke sagt noget efter den voldsomme ballade i forbindelse med opgøret.