• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Bukker for Sydsiden: Tænkt på det i en uge

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Roony Bardghji blev den helt store helt for FC København, da man tog alle tre point fra ærkerivalerne Brøndby IF.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Tipsbladet på Brøndby Stadion.

I oktober sidste år slukkede Roony Bardghji festen på Brøndby Stadion, da han scorede til 1-1 i dommerens overtid.

Fast forward til et år senere, hvor den svenske guldfugl igen gned salt i Brøndby-såret. Ved stillingen 1-2 blev han indskiftet, og 10 minutter senere havde han scoret to gange og sendt alle tre point til Østerbro.

Efter slutfløjt var det selvsagt en ellevild Roony Bardghji, der mødte Tipsbladet og resten af den fremmødte presse.

- Det er svært at beskrive, men jeg er utrolig glad for at gå ind og afgøre kampen. Det er dejligt at få tre point i en kamp, som er utrolig vigtig for fansene og klubben, siger han og tilføjer:

- Hele holdet har været ovre ved mig, men det var i det hele taget en rigtig god holdpræstation i anden halvleg. Det handler ikke kun om mig, for det var en rigtig god holdindsats efter pausen.

Brøndby IF startede opgøret klart bedst og var kun en storspillende Kamil Grabara fra at bringe sig foran med 2-0 og 3-0. 1-0 var pauseføringen til hjemmeholdet, og så fik FC København vendt tingene på hovedet.

- Sådan kan kampene også være nogen gange på udebane, og når det er et derby. Man kan selvfølgelig være lidt nervøs, men i halvlegen fik vi snakket sammen, og så gjorde vi det meget bedre efter pausen.

Viktor Claesson og Orri Oskarsson kom på banen fra anden halvlegs start, men det var trods alt Roony Bardghji, der stjal rampelyset - og så endda lige foran Brøndbys mest inkarnerede fans.

Sydsiden måtte frustreret se til, mens Roony Bardghji gjorde hånlig honnør.

- Jeg har gået og tænkt på i en uge, hvad jeg skulle gøre, hvis jeg scorede. Jeg var glad, og så gjorde jeg det bare [bukkede foran Sydsiden, red.].

Var det meningen, at du skulle gøre det foran Sydsiden?

- Det ved jeg faktisk ikke, for jeg vidste ikke, hvilken retning vi ville angribe mod, men da jeg kom ind i anden halvleg, så var det foran dem.

Roony Bardghjis to scoringer sender ham op på seks Superliga-fuldtræffere i denne sæson og FC København på en suveræn førsteplads. I afspilleren ovenfor kan du se hans scoring og jubelscene.