Video : Tipsbladet
Superliga

Chok i Parken - Kamil Grabara i fatalt maskefald

Tipsbladet zoomer ind på braget i Parken mellem FC København og FC Midtjylland, hvor gæsterne gjorde sig selv til storfavoritter til at vinde mesterskabet.

PARKEN (Tipsbladet): 

FC København - FC Midtjylland 1-2 (0-2)
0-1 Franculino (23.)
0-2 Charles (37.)
1-2 Diogo Goncalves (87.)

Kampens bedste:

FC København:
Det var ikke meget, der lykkedes for FC København, men når der endelig var nogle farlige angreb, stod Magnus Mattsson som fader bag dem. Men det blev aldrig ligefrem sådan, at de mange siddende tilskuere rejste sig op i ren begejstring. Og at fremhæve den hjemvendte offensivspiller er egentlig i mangel af bedre. Ærligt talt.

FC Midtjylland:
Et mål og en assist. Det var stor klasse, hvad Franculino leverede i Parken, og selvfølgelig var teenageren heldig med, at Kamil Grabara var i samme gavehumør som enhver bedstemor, der får besøg af sit barnebarn, men derfor stod han stadig på de rigtige steder, når mulighederne tilbød sig. Tilmed krydrede han indsatsen med tempererede afleveringer fremad i banen. Årets positive overraskelse.

Kampens værste:
Mange skurke bærer maske - det gjorde den største skurk i Parken også denne torsdag. Uha, uha, Kamil Grabara! Den polske enfant terrible har reddet FC København SÅ mange gange, men et gigantisk drop af den rapkæftede målmand blev afgørende for kampen - ja, måske endda guldkampen. Et regulært mareridt for FC København og Grabara, der ikke har haft noget stort forår i det hele taget og altså ramte bunden på det værste tidspunkt.

FC København har solgt Kamil Grabara til Wolfsburg for 100 millioner kroner - de penge kan være med til at dække noget af tabet, hvis FCK i næste sæson må skyde en hvid pil efter Champions League-millionerne og i stedet nøjes med de noget mindre checks, der udstedes i Conference League. 

Kamil Grabaras fumlen var det store chok i Parken, men når man taler om FCK's nedtur, slipper Denis Vavro naturligvis heller ikke for en verbal kindhest for sin fatale brøler ved FC Midtjyllands 2-0-scoring.

De store stjerner svigtede for FC København.

Kampens detalje:
"Jamen, det er jo ikke Jonas Lössl". Sådan var der nok mange, der tænkte, da de første gang skuede ned mod FC Midtjyllands mål. Her stod nemlig Martin Fraisl, mens Jonas Lössl tog plads på bænken. Lössl, der har stået et blændende forår, havde selv meldt fra til opgøret med en mindre skade, og så var det ellers op til Fraisl at levere i et gyngende Parken, hvor de fleste var imod ham. 

Der var ikke engang gået et minut, før østrigeren pillede en helt fri Orri Oskarsson, så Fraisls arbejdsdag startede øjeblikkeligt med en god aktion. FCM-keeperen gik dog også fudstændig fejl af en ballonbold fra William Clem i første halvleg og var heldig, at Orri Oskarsson var offside på riposten. Diogo Goncalves' straffespark kunne han ikke gøre noget ved. Sådan gik det op og ned, og Fraisl slap af sted med det i sin første kamp i 2024.