Video : Tipsbladet
Superliga

Sjældent Cornelius-mål hjælper FCK til sejr

FC København vandt søndag 2-0 ude over OB på mål af Magnus Mattsson og indskiftede Andreas Cornelius.

FC København sluttede søndag grundspillet af med en 2-0-sejr ude over OB, og det var med udskældte Andreas Cornelius i en sjælden rolle som målscorer.

Med sejren holder FCK trit med de øvrige tophold i Superligaen, og dermed venter et spændende mesterskabsspil, hvor det ser ud til, at FC Midtjylland og Brøndby bliver de to rivaler til guldet.

OB kom egentlig bedst ud af starthullerne på eget græs, hvor det har været så svært for holdet at hente point i hele sæsonen, og hvor det endnu ikke er lykkedes at vinde en kamp.

I søndagens kamp skyldtes det blandt andet, at OB ikke var i stand til at udnytte sine gode perioder, og i stedet slog FCK til i den anden ende.

Opspillet til FC Københavns første 1-0-mål kom efter et par nydelige kombinationer midtvejs i første halvleg.

På smart vis lagde Mohamed Elyounoussi bolden til rette for Magnus Mattsson, der med en god afslutning passerede OB-keeper Viljar Myhra.

FCK dominerede i resten af første halvleg, men flere mål blev det ikke til.

I anden halvleg kom OB igen bedst fra start, men igen blev chancerne brændt foran de 14.644 tilskuere.

Blandt andre Bashkim Kadrii havde en stor chance, men angriberen ramte bolden helt skævt.

Efter lidt over en times spil kom Andreas Cornelius på banen i stedet for Orri Oskarsson, der undervejs i opgøret brændte flere gode muligheder for udeholdet.

Cornelius slog til få minutter efter sin indskiftning, da han fik serveret bolden fra kantspilleren Elias Achouri. Det skabte stor jubel hos FCK og hele københavnerholdets bænk.

Det var da også første gang, at Cornelius scorede et mål i Superligaen for FCK, siden han skiftede tilbage til klubben i sommeren 2022.

I to andre perioder har Cornelius også spillet i FCK, og det var hans første ligascoring for klubben siden maj 2017.

Med nederlaget er OB også endegyldigt sikker på at slutte uden for top-6 i denne sæson.

OB kunne have taget sjettepladsen fra Silkeborg, der tabte 1-4 til Brøndby. Men det havde som minimum krævet en OB-sejr over FCK, og det var aldrig tæt på at ske.

Silkeborg endte på sjettepladsen med tre point ned til OB, der nu skal koncentrere sig om at undgå nedrykning.

/ritzau/