Superliga Victor Risager

"CV" om topscorersalg: Ikke nemt, men logisk

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndby IF's fodbolddirektør kommenterer på salget af topscoreren.

Af Victor Risager

Brøndby IF har torsdag sagt farvel til en af deres helt store profiler i form af topscoreren Mikael Uhre, men fodbolddirektøren kalder det en "logisk beslutning". 

Den 27-årige angriber er efter tre og et halvt år blevet solgt til amerikanske Philadelphia Union, og ifølge flere danske medier har han kostet lige omkring 18,5 millioner kroner. Dermed får Brøndby også en god pose penge for angriberen, der ellers blot havde et år tilbage af sin kontrakt.

Over for Brøndbys hjemmeside erkender Carsten V. Jensen, fodbolddirektør i klubben, at det ikke var en nem beslutning at sælge Mikael Uhre, men dog en logisk en.  

- Mikael Uhre har gennem sine år i Brøndby IF vist, hvor topprofessionel en fodboldspiller han er. Med stor tålmodighed og drivkraft samt tro på egne evner har han først på træningsbanen og siden på banen udviklet sit talent og gennem de seneste to sæsoner skabt stor værdi for klubben som topscorer.

- At sælge Uhre har derfor ikke været en nem beslutning, men dog en ganske logisk beslutning. Det har været vigtigt for både os og Uhre, at når muligheden opstod, så skulle det være det helt rigtige for alle parter. Den mulighed er nu kommet. Et amerikansk eventyr venter forude for Uhre og hans familie, og salget af ham bringer samtidig konkret værdi til klubben. Derfor siger vi i dag farvel til Uhre, og vi vil gerne takke ham for ikke blot hans fodboldkundskaber, men i lige så høj grad også for hans menneskelige egenskaber. Han har i den grad gjort sig fortjent til dette næste skridt i karrieren, og hele Brøndby-familien ønsker Uhre alt det bedste i fremtiden, siger "CV" til Brøndbys hjemmeside.

Mikael Uhre nåede 123 kampe i den blå-gule trøje.