Video : Tipsbladet
Superliga

Daniel Wass var i chok over Brøndbys store helt

Daniel Wass havde slet ikke set den komme, at Sean Klaiber skulle score til allersidst i mandagens derby.

PARKEN (Tipsbladet): Det så ud som om, det var fuldstændig indøvet fra træningsbanen. Sean Klaiber timede Jacob Rasmussens knivskarpe og millimeterpræcise indlæg helt perfekt, så hans hårde inderside fik bolden til at suse ind bag Kamil Grabara, som nærmest ikke nåede at reagere. 

Brøndbys sejrsmål i det 93. minut mod FC København er et, man kommer til at huske fremover. Både for kvaliteten, men også for dets potentielle betydning for et muligt mesterskab, man pludselig har lagt sig i førersædet til at vinde. 

Det var ikke mange, som havde set Klaibers mål komme, og da slet ikke Daniel Wass, som efter kampen kunne fortælle Tipsbladet og den skrevne presse, at han var i decideret chok over det. 

- Jeg er direkte i chok over, at Sean overhovedet scorer, men det var dejligt, griner Wass og fortsætter: Jeg er glad på hans vegne.

Hvorfor er du i chok?

- Nu træner jeg med ham hver dag. Det er ikke mange gange, han rammer den der bold. Sean er en klassespiller, og jeg under ham rigtig meget det her, fortæller Daniel Wass. 

Hovedpersonen selv var et stort smil efterfølgende. Han har prøvet en del i sin karriere, men han er ikke bange for at kalde sejrsmålet for det hidtil bedste. 

- Det er i et derby og i et afgørende øjeblik. Mål som dette kan vinde dig mesterskaber. Jeg ved det ikke, for jeg vil ikke kigge for langt frem, men det kan måske sikre os et mesterskab, og det er et mål og en drøm for os.

- Vi har troen på, at vi kan vinde mesterskabet, og vi mener også, at vi er et mesterhold. Man er nødt til at vise det hver dag til træning. For at være helt ærlig synes jeg, at vi har spillet godt, siger han uden at være bange for det ekstra pres, som der nu er på Brøndbys skuldre, i og med man er tophold. 

Det er man, fordi FC Midtjylland tabte hjemme til FC Nordsjælland. 

Sean Klaiber har været et fremragende indkøb for Brøndby, som hentede ham i hollandsk fodbold i starten af sæsonen. Han har nu scoret tre gange for Brøndby i Superligaen, og cheftræner Jesper Sørensen var også imponeret over sin rutinerede back: 

- Det er vigtigt at have den selvtillid, han har, og den ballast han har. Han tror fuldt og helt på de færdigheder, han har på banen og er ikke bange for at stå i noget som helst. Han er den, der kan tage trykket af deres pres indimellem ved at komme ud af svære situationer. Han er ikke bange for at holde spillet tæt, fordi han er sikker selv og med sit eget spil giver han enorm meget til dem ved siden af ham. Han har været en fantastisk spiller, lige siden han kom.

- Det betyder noget, at man står herinde i fjendtlige omgivelser med jeg ved ikke hvor mange tusind tilskuere, der er imod en, at man ikke er bange for at komme ind og prøve og se, om man kan få overtaget mentalt overfor sine modstandere. Det betyder også meget, lyder rosen fra cheftræneren. 

Brøndby har hentet fem sejre og spillet en enkelt uafgjort i forårets første seks Superligakampe.