• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM /ritzau/

Danskere afviser Qatar-fokus som årsag til fiasko

Foto: Getty Images

Landsholdet vil ikke bruge VM-optakt med fokus på Qatars værtskab som forklaring på skuffende indsats.

Af /ritzau/

En optakt præget af spørgsmål omhandlende Qatars VM-værtskab er ingen undskyldning for, at det danske fodboldlandshold må rejse hjem fra slutrunden i ørkenstaten allerede efter gruppespillet.

Sådan lyder det fra de danske spillere efter onsdagens 0-1-nederlag til Australien i den sidste gruppekamp.

Dagsordenen har blandt andet omhandlet Qatars krænkelser af menneskerettigheder og det faktum, at Danmark ikke måtte spille med et anførerbind med antidiskriminationskampagnen OneLove.

- Det har været i baghovedet hele tiden, men det burde ikke have effekt på vores præstationer og resultater. Jeg synes, at vi har været til stede, og vi spillere har fået lov til at koncentrere os om at spille fodbold.

- Den ro har været vigtig, men resultaterne har bare ikke været der, siger Andreas Christensen, Danmarks uventede VM-topscorer.

Holdkammeraterne er på samme linje.

- Jeg tror ikke, at det har betydet noget. Hvis man begynder at sige, at det er derfor, at vi er røget ud, så er det, fordi vi er begyndt at lede efter undskyldninger. Det fodboldmæssige er skyld i, at vi er røget ud, siger Andreas Cornelius.

- Der er ikke noget uden om, der kan forklare, hvorfor vi ikke har præsteret, supplerer Alexander Bah.

Spørgsmålene om Qatar ebbede ud efter Danmarks første gruppekamp, da spillerne, Kasper Hjulmand og Dansk Boldspil-Union meldte ud, at det kun var DBU's ledelse, der resten af slutrunden ville svare på ikke-fodboldrelaterede spørgsmål.

- Både jeg og holdet fik lagt låg på. Vi er her for at spille fodbold - eller det er vi så ikke længere, nu er vi ude, siger Jesper Lindstrøm.

Anfører Simon Kjær er blandt de spillere, der flittigst har svaret på spørgsmål om VM-slutrunden i det seneste halvandet år.

- Jeg tror, debatten har påvirket os alle sammen, men det er ikke nogen form for undskyldning, for vi skal kunne abstrahere og skille de to ting ad.

- Vi synes selvfølgelig ikke, at der skulle have været VM i Qatar, men vi har ikke formået at levere det, der skulle leveres, siger Simon Kjær.

Danmark rejser hjem med et enkelt point efter tre gruppekampe. Det er Danmarks dårligste VM-resultat nogensinde.

/ritzau/