David Boysen er spærret i Superliga-foråret
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

David Boysen er spærret i Superliga-foråret

Den danske kantspiller David Boysen kan ikke spille for andre Superliga-klubber end Brøndby i foråret.

Opdateret 10.00 med reaktion fra David Boysen.

Kantspiller David Boysen fortalte til BT, at han har mange tilbud på hånden fra danske Superliga-klubber, men de klubber må se langt efter David Boysen i foråret, for den tidligere Roda- og Brøndby-spiller er låst for alle andre klubber end Brøndby.

Forklaringen er enkel: En spiller må kun spille for to klubber på en sæson, og da Boysen spillede 45 minutter i Europa League for Brøndby, inden han rykkede til Roda og spillede 13 kampe i Æresdivisionen, er David Boysen låst for klubber, der spiller i turneringer med sæsonopstart om sommeren. Kvoten af klubber er altså opbrugt, og David Boysens eneste mulighed for at spille i Superligaen i foråret er hos Brøndby.

Det bekræfter Divisionsforeningens turneringschef, Peter Ebbesen.

- Europa League tæller helt sikkert med, for det er en officiel turnering. Det havde været noget andet, hvis det var træningskamp eller en reserveholdskamp. Europa League-kampe er bindende, siger Peter Ebbesen til tipsbladet.dk og forklarer:

- Når han har spillet for to klubber i samme sæsonforløb, kan han ikke spille i foråret (i Superligaen, red.) - ikke for andre end Brøndby. Sådan er reglerne. Så ligger mulighederne i et andet land, hvor sæsonforløbet er anderledes. Det kan være i Sverige eller Norge, siger han.

Lande som Sverige, Norge, Island og USA følger kalenderåret, og derfor vil David Boysen kunne spille for klubber i lande, hvor turneringen starter i løbet af foråret.

Det er lige nu den eneste reelle mulighed for spilletid. Et alternativ kan være, at David Boysen skriver kontrakt med en dansk klub og udlejes til en klub i et land, hvor turneringen følger kalenderåret. Boysen har selv udelukket en retur til Brøndby, hvor han ikke passer ind i stilen med ingen kantspillere. Brøndby er den eneste klub i Danmark, hvor han kan registreres og spille i foråret.

- Der er kun to muligheder for at spille for mere end to klubber i en sæson: Hvis en spiller starter i Danmark eller Holland, kan han repræsentere en tredje klub, hvis den tredje klub har et andet sæsonforløb, altså følger kalenderåret.

- Den anden mulighed er, hvis en spillers kontrakt er blevet misligholdt, for eksempel hvis en klub går i betalingsstandsning, kan han spille for en tredje klub, også selv om det er den tredje klub i samme sæsonforløb, siger Peter Ebbesen.

Tipsbladet.dk har talt med David Boysen, der ikke ønsker at kommentere på historien.

- Det har jeg ingen kommentar til lige nu, siger David Boysen.