Video : Tipsbladet
Superliga

De har prøvet på Mathias Kvistgaarden

Mathias Kvistgaarden er rygende varm, og nu kan Tipsbladet løfte sløret for endnu en klub, der har sonderet terrænet omkring ham.

Mathias Kvistgaarden er på rekordtid blevet en af Superligaens varmeste angribere.

I foråret scorede han mål efter behag, mens han er fortsat den opadgående formkurve efter sommerpausen, hvor han indtil videre står noteret for fire mål og fem assister i Brøndby-trøjen.

Når alderen samtidig kun siger 21 år, så har man ingredienserne til en mulig rekordhandel i Brøndby IF. Sommerens interesse fra Celtic er velbeskrevet, hvilket han også selv har snakket om til blandt andre Tipsbladet.

- Det er en kæmpe ære at blive sat i forbindelse med sådan en klub. Men det var ikke det, jeg prøvede at have mine tanker på. Jeg havde mine tanker på Brøndby, og det har jeg stadig, sagde angriberen i september.

Men det er ikke kun Celtic, der har forsøgt sig på Mathias Kvistgaarden. Tipsbladet kan nu fortælle, at der også har været konkret interesse fra MLS. New York Red Bulls har blandt andre sonderet terrænet omkring Brøndby-angriberen, selvom forbindelsen lige nu er afkølet.

- Det er en spiller, som mange klubber følger nøje. Han har udviklet sig super godt og er fast mand i Brøndby og på U21-landsholdet. Det er klart, at han også er interessant på grund af sin alder, siger hans agent Ebbe Sand til Tipsbladet.

Skulle New York Red Bulls forsøge at kapre Mathias Kvistgaarden nu, vil det kræve, at de sprænger deres transferrekord. Alejandro Romero blev købt for omkring 41 millioner kroner i 2018, men her vil Brøndby IF formentlig forlange mere, end man har solgt Mads Hermansen og Jesper Lindstrøm for.

Begge spillere blev solgt for omkring 52 millioner kroner, men Ekstra Bladet har tidligere fortalt, at Mathias Kvistgaarden kan ende med at koste helt op imod 75 millioner kroner næste sommer.

Til januar skal der formentlig også et rekordstort bud til for at slippe ham, da man lige nu har gang i en rigtig flot sæson, der kan ende med metal i sidste ende. Skal det lykkes, skal Mathias Kvistgaarden være til rådighed frem til sommer.

Kontraktforlængelsen i maj gør også, at man kan tillade sig at kræve ekstra mange millioner for den energiske spydspids. Hans kontrakt løber frem til sommeren 2027 med Brøndby IF.