Video : Tipsbladet
Superliga

Derfor er PC, Steinlein og CVs nerver på højkant

I aften spilles to kampe, der potentielt er vigtigere for FCK, Brøndby og FCM end deres kamp om Superliga-titlen næste måned.

Claus Steinlein følger næppe Club Brugges ligakampe med tilbageholdt åndedræt.

Og når ‘PC’ skal prioritere kalenderen i FC København, har han nok også andet at tage sig til end at se hvert et minut af Fenerbahces forsøg på igen at blive relevant i toppen af Süper Lig.

Men i aften er der god grund til, at de to klubbosser, deres gode kollega Carsten V. Jensen i Brøndby og kollegerne i FC Nordsjælland og AGF holder et særdeles vågent øje med, hvad der sker med de to traditionsklubber i Belgien og Tyrkiet.

Fenerbahce skal hjemme i Istanbul jagte en sejr og videre avancement i Conference League mod den græske topklub Olympiakos, der vandt første kamp 3-2, mens Club Brugge i samme turnering er i den græske provinsby Thessaloniki for at møde PAOK, som Brugge slog 1-0 hjemme for en uge siden.

Det er de to græske klubber og Grækenland, der for Superliga-klubberne er interessante.

Grækenland er nemlig det eneste land, der kan nå at indhente Danmark på 15. pladsen på UEFA's koefficient-rangliste.

Danmark har så at sige tre sejres forspring til grækerne eller to sejre og mindst to uafgjorte kampe samt bonuspoint for græsk avancement, før Superligaen bliver overhalet.

Europa-turneringerne bliver lagt markant om fra næste sæson, hvor gruppespillene erstattes af ligaspil på otte runder i Champions League og Europa League, mens Conference League bliver på seks runder.

Men det gælder fortsat, at 15. pladsen på UEFA-ranglisten er vital for Superliga-klubberne, da den giver to kvalifikationspladser til Champions League i stedet for den ene, der er fra 16. pladsen og nedefter, ligesom de øvrige danske klubber også træder senere ind i kvalifikationen til Europa League, hvis Danmark er nummer 15 eller højere.

De to Champions League-pladser ville i så fald være i sæsonen 2025/26, da det allerede er fastlagt, er Danmark har én plads i Champions League, en i Europa League og to i Conference League denne sommer.

Ryger både Olympiakos og PAOK ud af Conference League i aften, vil Danmark altså være sikret disse to Champions League-pladser fra 2025, mens næste sæsons resultater i Europa dikterer adgangen til 2026.

FC København og FC Midtjylland har de største interne forventninger til tæt på fast deltagelse i europæiske ligaspil, mens også Brøndby IF, FC Nordsjælland og over tid AGF håber på ofte at spille i Europa.