• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Desperat SL-kriseklub vil bruge kassen til januar

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Superligaens største skuffelse i denne sæson er desperate i jagten på overlevelse.

Af Jacob Quvang

Krisen buldrer og brager i AaB, som i øjeblikket har kursen sat direkte mod en nedrykning til Danmarks næstbedste række.

Det er ikke kun på banen, at det sejler hos nordjyderne. Også økonomisk fosser pengene i øjeblikket ud af klubben, og en nedrykning vil naturligvis blot gøre situationen meget værre. Alligevel vil klubben til januar kaste sig ud i et desperat forsøg for at overleve. 

For Ekstra Bladet skriver, at AaB er klar til at bruge minimum ti millioner kroner på vinterens transfermarked, hvor hovedparten skal bruges på en målfarlig angriber. 

Endnu har AaB ikke udpeget, hvilken angriber det skal være, der skal bombe dem over nedrykningsstregen. Sikkert er det dog, at man i denne sæson ikke har en angriber i den nuværende trup, som har det i sig at score regelmæssigt. 

I AaB's situation kan en målfarlig angriber gøre en himmel til forskel, når tætte kampe er på vippen og skal afgøres. Det er kun den absolutte bundprop Lyngby, der har scoret færre mål end AaB's nuværende 16 i Superligaen i denne sæson. 

Derudover er intentionen fortsat at hente Rasmus Thelander tilbage til klubben efter et skidt halvt år i Ferencvaros, hvilket er blevet beskrevet i flere medier henover efteråret. Thelanders rutine og evner, der er velkendte i klubben, skal stabilisere et forsvar, som efter salget af Mathias Ross har været pivåbent. 

AaB har inden efterårets sidste spillerunde hele syv point op til Brøndby og AC Horsens over nedrykningsstregen. AaB slutter efteråret af med en udebanetur til topholdet FC Nordsjælland på søndag.