• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lars Gram-Hanssen & Jacob Quvang

- Det er selvfølgelig ikke så fedt ikke at spille

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Peter Ankersen savner spilleminutter, men kan efter alt at dømme se frem til en startplads i weekendens topbrag.

Af Lars Gram-Hanssen & Jacob Quvang

Peter Ankersen er gledet helt ned som fjerdevalget i FC Københavns backhierarki, og det er ikke meget spilletid, han har fået i denne sæson.

Trods sit flotte CV har Peter Ankersen kun fået 26 minutters Superliga-fodbold siden 3-0-sejren over Lyngby den 19. august, men det ændrer sig sandsynligvis i den kommende weekend.

Karantæner til både Elias Jelert og Kevin Diks betyder nemlig, at FCK er i backkrise, og Peter Ankersen får efter alt at dømme en startplads i søndagens topkamp mod FC Nordsjælland. 

Det er noget, som 32-årige Peter Ankersen ser frem til.

- Det er en del af fodbold, at det gælder om at holde sig klar, uanset hvad for en position man er i, og det føler jeg, at jeg har gjort. Så det ser jeg rigtig meget frem til, fortæller han til Tipsbladet, hvor han samtidig afviser, at den sandsynlige startplads har givet ham ekstra blod på tanden.

- Min motivation er den samme hver dag, og vi har det samme mål alle sammen. Men det er klart, at det er en lille smule anderledes, når man har udsigt til spilletid kontra før. Men det er ikke noget, der påvirker mig overhovedet.

Jeg vil gerne spille
Peter Ankersen står noteret for 27 A-landskampe. Derudover har han spillet 246 førsteholdskampe for FC København, som han har vundet flere mesterskaber med. Nå ja, han har også været en smuttur forbi den italienske Serie A-klub Genoa samt den østrigske talentmaskine Red Bull Salzubrg.

Højre backens CV er altså et bemærkelsesværdigt et af slagsen, men det er ikke noget, som gør det vanskeligt for den tidligere landsholdsspiller at acceptere, at han er ude i kulden.

- Nej, det synes jeg ikke. Man må acceptere, at man er i en klub, hvor der er konkurrence om pladserne. Nu er der kommet en rigtig dygtig spiller op i Elias Jelert, som gør det fremragende i øjeblikket, og det er sådan, det er.

- Jeg løber og presser hver dag for at komme til at spille, og lige pludselig dukker der en chance op, som der gør nu. Så gælder det om for mit vedkommende at snuppe den og vise, at jeg er klar, hvis træneren skulle få brug for mig på et andet tidspunkt, siger Peter Ankersen.

Han pointerer, at klubbens altoverskyggende mål er at vinde Superligaen og pokalturneringen i denne sæson. Derfor er han nødt til at lægge sine personlige ting lidt til siden. Af den årsag bliver det også først til sommer, at han tager den med sig selv om, hvad der fremover skal ske. 

Til gengæld erkender han, at det ikke er så fed en situation at være i, men det siger ifølge ham også noget om FCK's styrke, at en spiller af hans kaliber er henvist til bænken.

- Hvis jeg kan sidde på bænken her, så må det jo betyde, at dem, der spiller foran mig, gør det godt. Det er jo bare fedt at være en del af på den ene side, men det er selvfølgelig ikke så fedt ikke at spille.

- Alle vil gerne spille, og jeg vil gerne spille. Men situationen er, som den er, i øjeblikket, og sådan er det.

- Vi har et mål, og det er at vinde mesterskabet og pokalen, og det vejer lidt højere, end at jeg skal brokke mig over, at jeg ikke spiller, lyder Peter Ankersens afsluttende ord.

FC København mangler som nævnt Elias Jelert og Kevin Diks til søndagens kamp mod FC Nordsjælland. Til gengæld kan klubben glæde sig over, at venstre backen Christian Sørensen er i spil til at gøre comeback efter sin skade for snart fire uger siden. Sørensen træner igen fuldt med holdet.