Video : Tipsbladet
Superliga

Det har næsten været for meget for Nicolai Vallys

Brøndby-stjernen Nicolai Vallys svarer nu på den kritik, der har ramt ham efter en lang periode uden scoringer og et niveau under vanlig standard.

AARHUS (Tipsbladet): Kritikken har haglet ned over Nicolai Vallys de seneste uger, hvor Efterårets Profil har haft svært ved at være lige så afgørende som tidligere.

Ikke siden starten af december er Brøndby-topscoreren lykkedes med at komme på måltavlen, og det frustrerer den offensive profil.

Det fortæller han til Tipsbladet og den fremmødte presse efter søndagens deler med AGF, hvor Nicolai Vallys igen var en skygge af sig selv på trods af en enkelt eller to gode situationer, som kunne have blevet til mere.

- Jeg ville da hellere have en masse ros, men det er sådan, det er. For fem kampe siden var jeg for god til at spille i Superligaen, og nu har jeg været lidt usynlig i nogle kampe, hvor holdene har gjort det enormt svært for mig. Nu kommer der noget kritik, og sådan er det i fodbold. Jeg tror også, det er meget sundt for mig at møde noget modgang.

- Nu har jeg fået en masse ros i halvandet år, som næsten har været for meget. Jeg ser det som en udfordring og er stadig ved godt mod. Oppe i mit hoved er der ikke så meget, der har ændret sig. Jeg forsøger at gøre alt, hvad jeg kan hver dag til træning. Det er det eneste, jeg kan gøre noget ved. Hvis jeg bliver ved med det, så er jeg sikker på, der kommer masser af mål.

Det er ikke kun de manglende mål, som udebliver for Nicolai Vallys i øjeblikket. På flere statistikker, som Tipsbladet har indsamlet ved hjælp af Opta, tegner der sig et billede af, at landsholdsbobleren ikke er lige så afgørende som tidligere.

- Jeg kan da godt læse, at der bliver skrevet nogle ting og jeg har også fået tilsendt ting, men det er ikke noget, der fylder sindssygt meget for mig. Nu har vi fået to uafgjorte i træk, men før det slog vi FCK i Parken, og der fik jeg også kritik. Så hvis jeg får kritik efter at have slået FCK i Parken, så kan jeg godt leve med det.

- Når det så er sagt, vil jeg gerne være bedre, og det forsøger jeg også at blive. Jeg er også klar over, at jeg skal høre for det, når der er et lille formdyk, siger Nicolai Vallys.

På trods af endnu et pointtab kan Brøndby fortsat kigge på Superliga-tabellen og konstatere, at de ligger nummer et. FC København scorede nemlig på et straffespark dybt inde i dommerens overtid, som sikrede dem et enkelt point i Herning.

Dermed ligger Brøndby IF og FC Midtjylland side om side i toppen af tabellen. FC København er fortsat seks point efter de to andre tophold. Der resterer syv spillerunder af Superligaen.