• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Det lærte vi af SL: FCK nærmer sig BIF og FCM

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

19. runde i Superligaen er overstået, og her er, hvad vi lærte af runden.

Af Kenneth Jensen

Der resterer bare tre runder, før de danske fodboldklubber deles op i slutspil. Mesterskabsspillet og kvalifikationsspillet, og der er mange klubber, der har noget på spil til sidst i sæsonen.

Det gælder i toppen af rækken, hvor mesterskabskampen er godt i gang, og det gælder også i bunden, hvor Horsens og Lyngby er begyndt at vise tænder. Og så gælder det i øvrigt også midterholdene, hvor der lige nu er hård kamp om de sidste to billetter til mesterskabsspillet. 

Her er, hvad vi lærte af 19. runde i Superligaen:

Lyngby kan overleve
Hvis man skal opsummere Lyngbys forår med én gif, må det være Lloyd Christmas fra filmen "Dumb, Dumber" fra 1994, hvor han bliver afvist af en kvinde, han er forelsket i. Han spørger til afvisningen, om det er sådan en "en ud af 100"-chance, de to har for at ende sammen, hvortil han får beskeden "more like one in a million". Det er her, hvor Lloyd Christmas, spillet af Jim Carrey, ser et halvt fyldt glas og siger "so you're telling me there's a chance".

Sådan kan man vel også sige omkring Lyngby Boldklubs forår. Torsdag aften tævede klubben de danske mestre og Superligaens nuværende tophold FC Midtjylland, og dermed tog man anden sejr i træk, efter Lyngby også vandt over SønderjyskE mandag. Det er klubbens tredje sejr i dette forår, da man også åbnede med en sejr over OB. Selv om der stadig er syv point op til Vejle, der er tredjesidst og over den virtuelle nedrykningsstreg, begynder man at få fornemmelsen af, at Lyngby ikke længere er død og begravet.

Og for lige at vende tilbage til Lloyd Christmas kan man nu sige, at klubbens mulighed for redning er gået fra en ud af en million til en ud af 100. Og jeg siger til jer, at der er en chance...

Ustabile tophold
Lyngbys sejr over FC Midtjylland var ganske, ganske overraskende, for de danske mestre plejer at vinde "de grimme kampe". Men ikke denne gang, hvor holdet altså var oppe mod et hold, der spillede med selvtillid.

Brian Priske kaldte præstationen for den dårligste i hans tid som cheftræner, og det forstår man. Det var en ganske forfærdelig præstation, og FCM trak tilmed to røde kort - det ene til Gustav Isaksen, der helt utilgiveligt forsøgte at filme sig til et straffespark på et tidspunkt, hvor han allerede løb rundt med et gult kort. Farvel til talentet, der i den grad fik lov at føle spillets op- og nedture, efter han mod Brøndby i søndags blev matchvinder.

Apropos Brøndby, Niels Frederiksens mandskab tabte i FC Midtjylland, efter man ellers spillede en rigtig fin kamp, men mod Randers torsdag, hvor man gik ind til opgøret som favorit, var det en sløj præstation, der blot kastede et enkelt point af sig mod et skadesplaget Randers-hold. 

Alt imens kryber FC København tættere på de to tophold. Klubben vandt en sejr på 2-1 over Vejle, og nu venter et opgør mod Brøndby på udebane. En sejr over ærkerivalerne, og så er FCK blot et enkelt point efter BIF i tabellen.

Top seks er umulig at blive klog på
Med tre runder igen af grundspillet, er Randers tæt på at booke billet til top seks, da holdet har 28 point. Men hvem skal med på den sidste billet? OB og SønderjyskE danser omkring sjettepladsen med 25 point, mens FC Nordsjælland og AaB har været dårlige i foråret og ligger med 22 point. Vejle kan stadig nå det og har 21 point.

I de kommende uger bliver det afgjort, hvem der spiller med det sjove sted, og hvem der ikke gør: Der venter allerede i den kommende runde et opgør mellem AaB og SønderjyskE, og i sidste runde af grundspillet mødes AaB og OB samt FC Nordsjælland og SønderjyskE. Måske direkte kampe om en plads i top seks.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus