Foto: IMAGO
Superliga

Dybt imponeret over brandvarm FCK'er

Mohamed Elyounoussi har været ekstrem farlig foran kassen ved Atlantic Cup, og det er helt fair, at man har store forventninger til ham dette forår.

PORTUGAL (Tipsbladet): Er der én FCK-spiller, som kan rejse hjem fra Portugal med et ekstra smil på læben, så er det Mohamed Elyounoussi. 

Nordmanden har været fyr og flamme i de to kampe, han har været med i hernede, og hans måltotal siger det hele. Hattrick mod Elfsborg og to kasser mod Molde. Den portugisiske luft er tydeligvis god for Elyounoussi, som fredag rejser hjem fyldt op med selvtillid.

Jeg synes godt, vi kan tillade os at have høje forventninger til Elyounoussi.

Jacob Neestrup
Cheftræner, FC København

Man kan roligt konstatere, at FCK-kreatøren er klar til Manchester City på tirsdag og et spændende forår. Hans cheftræner Jacob Neestrup er i hvert fald dybt imponeret over hans præstationer i hernede, selv om Elyounoussi har døjet med lidt sygdom, ligesom flere andre i truppen har det.

- Vi ser en spiller, der gør arbejdet færdigt, og som har et højt niveau. Det har han vist. Han arbejder hårdt derude i dag. Desværre døjede han ligesom med nogle af de andre (banker sig på brystet, red.), så vi passede lidt på ham. Det har set skarpt ud, det må jeg sige, siger Neestrup, som efterfølgende bliver spurgt ind til forventningerne til Elyounoussi, når han nu har en fuld pre season med holdet, hvilket ikke var tilfældet i sommer. 

- Jeg synes godt, vi kan tillade os at have høje forventninger til Elyounoussi. Det synes jeg også, der var i efteråret, og det gik også nogens næse forbi, at han allerede i efteråret scorede en del mål og lavede en del assists. Jeg synes allerede, at efteråret var på et rigtig fint niveau, men vi ønsker alle sammen det maksimale af en dygtig spiller. Han har set rigtig stærk ud.


Det har set rigtig godt ud for Mohamed Elyounoussi i Portugal. Foto: IMAGO.

Rasmus Falk kan også godt mærke, at Elyounoussi er et lidt andet sted i dag, end da han kom til i sommer.

Er der forskel på at spille sammen med ham nu, end der var, da han kom til?

- Både og. Han føler sig mere tryg i det, men han var også en god spiller, da han kom. Man kunne godt se, at han måske manglede den preseason og havde trænet individuelt i noget tid. Jeg synes også, han var god, da han kom, og han har været god det sidste halve år.

- Han har haft en god preseason ligesom mange andre, så ham glæder jeg mig til at se. Der er ingen tvivl om, at han bliver en gevinst, ligesom han har været det sidste halve år. 

Mohamed Elyounoussi spillede 27 kampe for FC København i efteråret. Det blev til syv scoringer og tre oplæg. Han er en af de spillere, som man forventer starter inde på tirsdag mod Manchester City. Elyounoussi har vist sig stærkt frem i Champions League i denne sæson, og han er en af de spillere i FC København, som har spillet på topniveau i England.

I dag blev han - ligesom flere andre - skiftet ud i pausen, og selv om han startede på banen i generalprøven forud for Manchester City-kampen, så er det med sikkerhed ikke samme hold, som Neestrup starter med på tirsdag. Lukas Lerager startede, men har karantæne på tirsdag.

- Vi har prøvet at spille uden Lukas, og der er mange om buddet. Man skal ikke lægge noget i den startopstilling i dag. Nu må vi hjem og tænke over tingene, og hvad vi har set, og hvilke spillere der har dannet nogle gode og sunde relationer inde på banen, som vi kan regne med, og så tager vi den derfra, fortæller Jacob Neestrup.

Første opgør spilles på tirsdag, mens andet opgør spilles i starten af marts.