• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga tipsbladet.dk

Efter FCK-triumf: Kan indbringe over 100 millioner

Foto: Getty Images

Roony Bardghji er godt i gang med sit gennembrud hos FC København, og det kan meget vel komme til at lune i transferregnskabet i FCK i 2024 eller 2025.

Af tipsbladet.dk

Det har været en god sæsonstart for FC Københavns 17-årige svensker Roony Bardghji.

Svenskeren begyndte at spille for FC Københavns Superliga-hold tidligt i 2022, men først i de seneste måneder har kantspilleren fået sit store gennembrud for FC København med masser af mål og en tilsyneladende sikker vej til fast spilletid, hvad enten det er i startopstillingen eller fra bænken.

Den svenske teenager har stadig meget at lære, men tegnene er nu så gode, at den unge spiller og FC København kan begynde at drømme om en fremtidig kæmpetransfer.

- Roony Bardghji får nu det gennembrud, vi allerede havde forventet sidste år. Måske stillede vi for høje forventninger til ham. Han er stadig kun 17 år, og de færreste er klar til at spille seniorfodbold i den alder. Men det var Roony Bardghji jo tydeligvis allerede som 16-årig hos FCK. Derfor troede vi, han allerede ville komme bragende i 2022/23-sæsonen.

- Nu kommer han. Det tror jeg i hvert fald. Han har scoret flittigt i begyndelsen af Superliga-sæsonen, og han kan også være med europæisk. Han ser ud til være klar og til at kunne sætte sig selv i scene med hjælp fra holdkammeraterne, siger Troels Bager Thøgersen, chefredaktør for den trykte udgave af Tipsbladet.

- Han er slet ikke lige så hurtig som Mohamed Daramy, så det er ikke løbeduellerne, man skal sætte ham til. Til gengæld er man begyndt at forstå, hvordan han kommer ind og får brugt til livsfarlige venstre ben, han har. Det er noget af et træf, han har på bolden.

Og en spiller med Bardghjis egenskaber kan indbringe store beløb, lyder vurderingen.

- Han er åbenlyst en af de spillere, FC København nu vil håbe på at få både 75, 100 og 125 millioner kroner for. Hvis han bliver ved, som han har gjort her i midten af 2023, bliver han en af FC Københavns dyreste nogensinde. Det er fascinerende at se en så ung spiller med så store forventninger på sine skuldre begynde at kunne bære det, siger Troels Bager Thøgersen.

Roony Bardghji har scoret seks gange i de første ni spillerunder i Superligaen og har spillet i fem af FCK's europæiske kampe.

Bardghji skiftede til FC København fra Malmö FF i 2020.

Den unge svensker scorede i seneste spillerunde de to sidste og af indlysende grunde vitale mål for FC København, da FCK vendte 0-1 og 1-2 på Brøndby Stadion til en sejr på 3-2.

Se hele vurderingen af Roony Bardghji i videoen i toppen af denne artikel.