• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Ekspert roser: Schwartau minder om Chelsea-stjerne

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Oscar Schwartau fik en startplads for Brøndby IF søndag, og han imponerede Per Frimann, der ser ligheder mellem Brøndby-talentet og en vis Premier League-stjerne.

Af Victor Risager

Det er ikke hver dag, at en 16-årig starter inde i Superligaen, men det gjorde Oscar Schwartau for Brøndby IF i søndagens premiere mod AGF.

Og det slap offensivspilleren godt fra. Oscar Schwartau, der med sine 16 år og 61 dage blev Brøndbys yngste debutant nogensinde, spillede således godt 70 minutter, og her fik han imponeret Per Frimann. Det fortalte Viaplay-eksperten i Onside efter kampen. 

- Jeg må også sige, at jeg vil fremhæve Oscar Schwartau, for at være så ung og gå ind og spille på det her niveau og i det her inferno af lyd og tempo… Der er han altså en helt ung spiller, der bare går ind og gør de rigtige ting, lød det fra Per Frimann i Onside.

Ja, faktisk mindede den unge Brøndby-debutant ifølge Per Frimann om en verdensstjerne, nemlig Chelseas tyske offensivspiller Kai Havertz.

- Nogen gange skal man passe på med at komme med de helt store sammenligninger, når man har set en spiller debutere på denne måde, men jeg kan ikke lade være med at tænke på en Kai Havertz, som debuterede helt ung for Bayer Leverkusen og satte rekorder i Bundesligaen. De har lidt af det samme med, at de er høje og slanke spillere, men også at de spiller deres medspillere gode. Så kan det godt være, at Kai Havertz er en meget større stjerne og måske også lidt hurtigere med bolden, men der er altså krummer i den her spiller [Oscar Schwartau, red.], og vi kommer til at høre meget mere til ham, sagde Per Frimann.

Se hele klippet med Per Frimann i videoafspilleren øverst i artiklen. 

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.