• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga /ritzau/

Trods interesse: EfB-ejere har sagt, de bliver

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ejerne har meddelt Esbjergs direktør, at de er med på den lange bane, skriver JydskeVestkysten.

Af /ritzau/

Onsdag aften kulminerede en forfærdelig sæson for Esbjerg fB.

Klubben, som vandt DM-bronze for tre år siden, tabte til Fremad Amager og rykkede ned i 2. division - den tredjebedste række.

Mange fans og iagttagere peger på den amerikanske ejerkreds, som kom til i februar sidste år, når syndebukken skal findes.

Men de kan godt forberede sig på, at Pacific Media Group og de øvrige ejerkredsen bliver hængende.

- De har sagt, at de er her på den lange bane, siger Esbjerg-direktør Jens Hammer Sørensen ifølge JydskeVestkysten efter onsdagens nedtur.

Mediet mener at vide, at der i øjeblikket er lokale investorer, der arbejder på at få den stolte traditionsklub tilbage på danske hænder.

Det ved Jens Hammer Sørensen intet om, fortæller han.

Men han vil gerne slå fast, at ejerne, som ikke var til stede onsdag, er trætte af, at deres forholdsvis nyerhvervede klub nu skal spille på tredjeøverste hylde.

- De er mindst lige så ærgerlige, som vi er i EfB, og ud over at være lige så ærgerlige, så har de jo også penge i foretagendet. Så jeg tænker, de er mindst lige så ærgerlige, siger han.

Pacific Media Group gik sammen med Partners Path Capital, Chien Lee og Krishen Sud ind i Esbjerg i februar sidste år. Med sig havde de 30 millioner kroner, som var nok til at erhverve sig aktiemajoriteten.

Pacific Media Group har købt flere klubber rundt omkring i Europa i de seneste år. Det har dog ikke været nogen synderlig succes. Mønsteret i klubberne ligner det, der har udfoldet sig i Esbjerg.

I hvert fald er både franske Nancy og engelske Barnsley rykket ud af de ligaer, de har spillet i i denne sæson.

Det var Pacific Media Group, der sidste år indsatte Peter Hyballa som træner i Esbjerg. Med sine træningsmetoder og mandskabsbehandling skabte tyskeren dog så stor uro i truppen, at flere spillere udtrykte mistillid til ham.

Både Spillerforeningen og Arbejdstilsynet gik siden ind i sagen, og efter få måneder stoppede Hyballa igen.

Han blev afløst af Roland Vrabec, som i løbet af forårssæsonen blev fyret. Assistenttræner Michael Kryger overtog jobbet på midlertidig basis, men han nåede at sygemelde sig, inden sæsonen sluttede.

U19-træner Steffen Ernemann har stået i spidsen for holdet i sæsonens afslutning.

/ritzau/