Video : Tipsbladet
Superliga

- Et wakeupcall, FCK - det har I ikke råd til!

Tipsbladets fodboldekspert, Jesper Christiansen, er overrasket over FC Københavns lave bundniveau i første halvleg mod FC Midtjylland, og han har svært ved at forstå, hvordan de kunne komme så dårligt ud til kampen.

Man skal nok vænne sig til det... 

Når topfeltet i Superligaen er så jævnbyrdig som i denne sæson, så vil klubben på duksepladsen skifte flere gange hver weekend. Sikkert er det dog, at FC København ikke kommer til at kalde sig tophold før tidligst næste weekend, efter man fredag aften tabte topkampen mod FC Midtjylland med 2-0 på MCH Arena. 

I de her kampe er der ingen undskyldninger; der skal man være klar fra start.

Jesper Christiansen
Tipsbladets fodboldekspert

Her leverede københavnerne en første halvleg langt under det niveau, som man kan forvente, og hjemme foran TV-skærmen sad Tipsbladets fodboldekspert Jesper Christiansen og kunne ikke tro sine egne øjne. Han har decideret skuffet over FCK's første 45 minutter.

- Det var lavt niveau. De formåede ikke at holde bedre fast på bolden, og der var for lidt bevægelse, indleder han, da Tipsbladet fanger ham lørdag formiddag. 

Er det bekymrende det bundniveau, som FCK viste i går?

- Ja, selvfølgelig er det det. I sådan en topkamp må de aldrig komme ud til første halvleg med så lav energi og så lav kvalitet på bolden, når de har så mange gode boldspillere på holdet. Det var skidt og endnu mere skidt, når det er sådan en topkamp, at man ikke var klar fra start.

- Man siger altid, og det er uden at lyde sådan... så er det jo altid nemt at sætte sig op til de her store topopgør. Som man siger som fodboldspiller, så behøver man ikke engang varme op - man er bare klar, fordi stadion koger, og man er helt oppe og ringe. Hvorimod hvis man kommer over på en eller anden sløj bane i Horsens, så er det lidt sværere nogle gange at sætte sig op til det. Men i de her kampe er der ingen undskyldninger; der skal man være klar fra start.


Jesper Christiansen troede, at FC København ville få point med hjem, da Kamil Grabara reddede Cho Gue-sungs straffespark. Foto: IMAGO.

Mange vil nok mene, at ansvaret ligger på Jacob Neestrup, der som cheftræner naturligvis skal sørge for, at holdet kommer ordentligt ud til kampen. Men for Jesper Christiansen ligger ansvaret både på cheftræner og spillere, og så konstaterer han, at træneren kan sætte et hold nok så meget op - det er dem inde på banen, som skal præstere.

Vil ikke afskrive FCK
Til gengæld betyder det også, at FC København nu skal jagte både FC Midtjylland og Brøndby i guldkampen. Hvis Brøndby slår Vejle på søndag, så har de forsvarende mestre fire point op til førstepladsen. Det er ikke noget nyt for FCK at jagte, men der er ikke plads til flere svipsere, for så går det galt.

- De kan jo selv afgøre det alle sammen, men det har sat ekstra pres på FCK nu. Man spiller altid mindre gode halvlege, men det skal være et wakeup call, for dem har de ikke råd til at have flere af. Slet ikke nu når de er kommet lidt efter i tabellen.

- Det skal siges, at de har en fantastisk trup, så jeg vil absolut ikke afskrive dem allerede. Men det er klart, at det er et kæmpe skridt, det som Midtjylland tog i går.

Han var imponeret over Ulvene, som særligt i første halvleg spillede den slags fodbold, som man kan forvente af et FC Midtjylland-hold. Derudover mener han, at Jonas Lössl stod en fremragende kamp i Midtjylland-målet, og så synes han, at det er "vildt, hvis Cho Gue-sung får lov til at sparke straffespark igen efter hans tredje afbrænder i denne sæson.

Som man kan se på statistikken herunder skabte FC København blot 0,04 expected goals fordelt på to afslutninger i første halvleg.