• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Færdig i topfodbold: Her er Franco Mussis nye klub

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tidligere FC København-flop rykker til Toscana.

Af Ole Hoffskov

De fik godt nok pengene hjem igen, så økonomisk kom FC København ud af aftalen med Franco Mussis med skindet på næsen, men sportsligt står den argentinske midtbanespiller stadig som én af de største fiaskoer i "løvernes" historie.

Siden afskeden i FC København i 2014 er det ikke gået ret meget bedre for Franco Mussis, men den 30-årige midtbanespiller har trods alt stadig gang i karrieren, og nu har han valgt at skifte klub.

Franco Mussis har skrevet kontrakt med Aquila Montevarchi, der til dagligt huserer i Italiens tredjebedste række. Dermed tyder det på, at argentineren er færdig på de høje hylder i fodboldens verden. Han kommer til klubben på en fri transfer fra FC Botosani i Rumænien

Det var Ståle Solbakken, der i sommeren 2014 hentede Franco Mussis til FC København for godt 15 millioner kroner, men han levede aldrig op til prisskiltet. Ja, han nåede blot at få en halv time på banen i en kamp mod Hobro IK.

Efter få måneder i FC København blev han sendt til Genoa på en lejeaftale, og selvom københavnerne fik tjent pengene hjem igen, har Ståle Solbakken kaldt Franco Mussis for sin største “smutter”.

- Den største smutter rent sportsligt var Franco Mussis, men vi fik vores penge hjem igen. Den største skuffelse for mig i forhold til den spilletid, han fik, er Guillermo Varela. Han havde alle forudsætninger, men han havde ikke den mentalitet, som skulle til. Han ville ikke holdet nok.

- Han var en skidefin fyr, og vi viste ham en enorm tillid. Vi ventede og ventede på, at det sidste skulle komme, men han havde svært ved at vise sig tilliden værd, sagde Ståle Solbakken til Tipsbladet i 2021. 

Franco Mussis forlod FC København på en permanent transfer i januar 2015 til fordel for San Lorenzo i hjemlandet.

Få de hotteste rygter, de største handler og seneste transfernyheder i Tipsbladets store TRANSFER-LIVE