Video : Tipsbladet
Ligue 1

PSG-fans demonstrerer: Vil af med Messi og Neymar

PSG's fans er utilfredse med klubpræsident Nasser al-Khelaifi og stjerner som Lionel Messi og Neymar.

Selv om Paris Saint-Germain er på førstepladsen i Ligue 1, er der langtfra god stemning i den store franske hovedstadsklub.

I hvert fald er klubbens mest inkarnerede fans alt andet end tilfredse med den øjeblikkelige situation. Det gav flere af dem på forskellig vis udtryk for onsdag.

Det skriver den franske avis Le Parisien.

Det begyndte forholdsvis fredeligt foran klubbens hovedkvarter, hvor cirka 200 fans var mødt op for at demonstrere mod klubbens præsident, Nasser al-Khelaifi, og flere spillere.

Særligt de store stjerner Neymar, Lionel Messi og Marco Verratti stod for skud, da de fremmødte fans skrålede af fuld hals op mod kontorlokalerne i den vestlige del af Paris.

Budskabet var, at klubpræsidenten fra Qatar gemmer sig og er fraværende. Fansene opfordrede Nasser al-Khelaifi til at tage sit gode tøj og gå.

- PSG, hvem er du? Hvor er du på vej hen? Kan du høre mig?, stod der ifølge Le Parisien skrevet på et banner, som de fremmødte fans havde taget med sig.

Der blev også råbt skældsord mod flere af stjernespillerne, og senere udviklede det sig en smule mere dramatisk.

Ifølge Le Parisien troppede en del fans op foran Neymars hjemmeadresse og forlangte den brasilianske megastjernes afsked med klubben.

PSG har siden fordømt, at fansene opsøgte Neymar ved hans bolig.

- Uanset forskellige holdninger er der ikke noget, der retfærdiggør sådanne handlinger. Klubben giver sin fulde støtte til spillerne, ledelsen og alle, der er berørt af denne skamfulde opførsel, skriver PSG på sin hjemmeside.

Balladen kommer efter nogle dage, hvor historier om Lionel Messi har floreret.

Flere store franske medier skriver, at den argentinske stjerne er blevet suspenderet. Nogle skriver, at der er tale om nogle få dage, mens andre beretter om en suspendering på to uger.

Ved onsdagens demonstrationer bifaldt fansene suspenderingen, skriver Le Parisien.

Ifølge sportsavisen L'Equipe er Lionel Messi blevet suspenderet, fordi han uden tilladelse fra klubben har været i Saudi-Arabien, hvilket blandt andet betød, at han missede en træning i mandags.

Saudi-Arabiens turistminister har på sine sociale platforme delt billeder af, at han mandag bød den argentinske stjerne velkommen i ørkenstaten.

Dagen inden havde PSG meget overraskende tabt til Lorient i Ligue 1.

Lionel Messi har kontraktudløb efter denne sæson, og flere medier vurderer, at han ikke fortsætter i klubben.

/ritzau/