• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

FC København-profil fik vigtigt “wake-up call”

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Kevin Diks er tilbage på sin foretrukne plads i FC København efter et vigtigt "wake up-call" i foråret, fortæller han.

Af Victor Risager

Der er ikke altid langt mellem opturene og nedturene i fodboldens verden. Det ved Kevin Diks.

Han brændte banen af i sit første halvår hos FC København med et hav af mål og oplæg, men som følge af en skade startede han foråret på bænken. Højrebacken kom først tilbage i startopstillingen, da en skade til Victor Kristiansen åbnede en plads, og det var endda på venstre back. 

Nu er Kevin Diks tilbage på højre back, hvor han startede weekendens derby og storspillede. Og det er han med vigtig læring.

- Jeg kommer mere og mere tilbage til den Kevin, jeg vil være. Jeg havde også en svær start på denne sæson med en rigtig dårlig kamp mod Horsens.

- Jeg spillede mange kampe i venstre side i sidste sæson, og jeg tror ikke, at jeg spillede en eneste kamp på min position i Mesterskabsspillet. Det var et godt “wake up-call” for mig at miste min plads i en periode.

- Det var ikke rart. Det fik mig til at kæmpe, og nu har jeg fundet rytmen og ved, at jeg skal arbejde hårdt for at være den bedste version af mig selv, siger Kevin Diks til Tipsbladet.

I FC København er der ingen, der er sikre på pladsen i startopstillingen, og Kevin Diks ved godt, at Peter Ankersen og Elias Jelert yder hård konkurrence til pladsen i højre side af forsvaret.

- Der er selvfølgelig hård konkurrence. Det skal der være i alle store klubber i verden, og vi har virkelig god konkurrence på højre back. Men det er der også på resten af holdet. Det er også vores styrke, at vi har så mange gode spillere, så konkurrencen er nødvendig for os for at blive mestre igen og komme i Champions League. Det presser folk til at yde deres bedste, fortæller han.

Noget af det, der gjorde Kevin Diks til en stor profil i sin første tid i FC København, var hans mål. I efteråret 2021 scorede hele seks gange for Løverne og var blandt Europas mest målfarlige backs. 

Sådan har det ikke været i 2022, hvor han endnu har årets første mål til gode, men det bekymrer ham ikke. 

- Det kommer. Det tager tid. Jeg har ikke scoret i en officiel kamp i lang tid, men jeg scorede i en preseason-kamp, og det føltes som, at jeg var tilbage. Så det kommer, slutter højrebacken med et smål.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.