• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

FC Midtjylland klar til at afskibe Pione Sisto

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjylland og Pione Sisto er klar til at lade deres veje skilles.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Tipsbladet i Portugal.

Pione Sistos retur til dansk fodbold var et glædeligt gensyn, men hans åbenlyse fodboldevner er aldrig rigtig blevet forløst i FC Midtjylland.

Siden sommeren 2020 har Pione Sisto været på kontrakt i FC Midtjylland. Forløbet er dog aldrig blevet sammenhængende, og toppræstationerne har været alt for få.

FC Midtjylland håber stadig på, at han kan vende retur til sit topniveau, men man har også indset, at det måske skal ske et andet sted. Det afslører Claus Steinlein overfor Tipsbladet.

- Vi har snakket med Pione om, at hvis det rigtige dukker op for ham og for FC Midtjylland, så er tiden måske kommet [til at skilles, red.]. Det kom jo ikke i transfervinduet, så nu må vi se til sommer.

Så der var ingen bud efter ham?

- Der var flere muligheder, men mange af tingene kom lidt sent i vinduet, og noget som Pione ikke syntes var det helt rigtige, hvor vi ellers godt kunne se, at det kunne være en fornuftig løsning. Der følte Pione ikke, at det var det, der passede til ham, siger Steinlein, der iøvrigt har stor respekt for Pione Sistos valg om at blive.

FC Midtjylland investerede store summer i Pione Sistos retur til Superligaen. Både i transfersum og lønkroner er han en af midtjydernes største investeringer. Den kan blive svær at hente hjem igen ved et eventuelt salg.

- Når man runder en 27-28 år, så knækker priskurven et eller andet sted, og så begynder den at gå ned. Så han er jo ikke der, hvor han var, da Barcelona spurgte på ham, da han var i Celta Vigo.

- Der havde vi jo snakket 3-4-500 millioner for ham. Der vil jeg sige, der er vi hverken i danske, euro eller nogen som helst anden møntsort.

Men I regner med at få noget fra ham?

- Ja, selvfølgelig. Han er en klassespiller, og en spiller vi er glade for, og selvfølgelig skal vi have penge for ham, afslutter Claus Steinlein, der lægger vægt på, at prisen afhænger af hvilket marked, som kommer med et bud.

Tipsbladet ville gerne have haft talt med Pione Sisto til FC Midtjyllands mediedag i Portugal, men han var en af få spillere, som ikke var tilgængelig for pressen.

I denne sæson er det blevet til 12 Superliga-kampe og tre scoringer for offensivspilleren, der ikke har været en del af klubbens seneste testkampe. Kontrakten løber fortsat frem til næste sommer.