Foto: FC Midtjylland
Superliga

FC Midtjylland køber norsk stortalent

Det danske mandskab har været på rov i Norge efter 16-årig midtbanespiller.

Mens de leder med lys og lygte efter en midtbanespiller og en angriber, er man også aktiv i markedet efter de bedste unge talenter.

Og et spændende ungt norsk talent har FC Midtjylland netop præsenteret.

Der er tale om 16-årige Edvard Sundbø Pettersen, som klubben fra Ikast og Herning har hentet i Sandefjord for et uoplyst beløb.

Det skriver FCM på sin hjemmeside.

- Vi er utroligt glade for, at det er lykkedes os at hente Edvard, som er en dynamisk midtbanespiller, der både kan dække 6’er- og 8’er-positionen. Han er samtidig en taktisk velfunderet spiller, som er god til at se rum, siger Flemming Broe og fortsætter:

- Jeg vil beskrive ham som en typisk midtbanespiller, der er med til at binde alle hold sammen gennem sin store arbejdsradius og rolighed på bolden. Vi så Edvards niveau, da han var med os til De Nordiske Mesterskaber i 2022, og her blev vi bekræftet i, hvilket niveau han besidder.

Den norske U17-landsholdsspiller glæder sig til at komme i gang i FCM.

- Det her er en god mulighed for mig, og jeg er stolt og taknemmelig over, at jeg nu har skrevet under med FC Midtjylland. Mit første indtryk af klubben i november var, at der er en masse fine folk – både spillere og trænere – som tog utroligt godt imod mig. Nu glæder jeg mig til at lære alle endnu bedre at kende, siger Edvard Sundbø Pettersen og fortsætter:

- I første omgang skal jeg starte på akademiet, og her handler det om, at jeg skal udvikle mig så meget som muligt. Forhåbentligt kan jeg i sidste ende spille mig helt op, så jeg en dag står på førsteholdet.

Edvard Sundbø Pettersen har 11 U-landskampe på cv'et - han skal spille med FC Midtjyllands U19-hold.