• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FC Midtjylland sender giftig nigerianer til Rosenborg

Foto: FK Haugesund

Nicklas Bendtner og Mike Jensen får ny holdkammerat. Ifølge tipsbladet.dk's oplysninger skal den nigerianske offensivspiller Babajide David Akintola spille for Rosenborg i 2019.

Af Kenneth Jensen

Han imponerede stort i sidste testkamp for midtjyderne og scorede begge mål, da de danske mestre spillede 2-2 med de kinesiske mestre Shanghai SIPG.

Men det bliver det sidste, Kenneth Andersen og FC Midtjylland ser til offensivspilleren Babajide David Akintola i denne omgang, for ifølge tipsbladet.dk's oplysninger spiller han i 2019 for de norske mestre Rosenborg BK, der lejer ham i FC Midtjylland.

Den 23-årige kantspiller, der også kan spille helt fremme, havde et fantastisk 2018 hos norske Haugesund, der sluttede sæsonen på fjerdepladsen. Her var Babajide David Akintola en stor profil, som fik vist sig frem med ni scoringer og seks oplæg i 30 ligakampe.

I Rosenborg kommer han til at arbejde med en mand, der kender hans kompetencer: Eirik Horneland var i sidste sæson i spidsen som træner for FK Haugesund - han blev i starten af januar præsenteret som ny mand i spidsen for Rosenborg BK, og med sig tager han altså nigerianske Babajide David Akintola, der skal være med til at indfri de store forventninger hos klubben fra Trondheim.

Babajide David Akintola havde oprindeligt kontraktudløb i FC Midtjylland 31. december 2019, men tipsbladet.dk forstår, at han har sat sin signatur på en etårig forlængelse med de danske mestre, så han altså kan spille 2019 for de norske mestre. FC Midtjylland har dog muligheden for at kalde ham hjem til sommer, hvor den danske liga slutter.

Nigerianeren er et fint eksempel på det, som FC Midtjylland gerne vil. Klubben søger alle muligheder for at øge indtægerne. Det var blandt andet derfor, at Ove Pedersen for halvandet år siden blev ansat som assisterende sportschef.

De har allerede vist sig som dygtige købmænd i Herning og Ikast. For et år siden solgte klubben angriber Alexander Sørloth for mere end 100 millioner kroner, efter han var kommet til klubben bare et halvt år tidligere for under fem millioner danske kroner. Men de næstbedste spillere har de i FCM ment, der var mulighed for at øge indtægerne på.

- Vi er gode til at sælge, men vi kan blive endnu bedre til det, for vi udvikler mange dygtige spillere i vores akademi. Også spillere, der aldrig når FC Midtjyllands førstehold. Der er spillere, vi har frigivet, fordi de ikke kunne komme på, men de har jo en finansiel værdi. Så vi skal have et bedre netværk. Vi har nogle spillere, der popper op og bliver rigtigt gode, og vi har været gode til at kapitalisere på de bedste. Det har vi ikke på de næstbedste. Og så skal vi kunne rekruttere internationalt. Vi skal lave partnerskaber internationalt, og derfor kommer Ove (Pedersen) også til at rejse meget rundt, sagde bestyrelsesformand Rasmus Ankersen i 2017 til tipsbladet.dk om ideen med at ansætte Ove Pedersen.

Babajide David Akintolas forlængelse med FCM og lejeaftale med Rosenborg viser, at de danske mestre har fokus på at øge indtægerne på spillerne i næste række.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus